Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Rabu, Oktober 05, 2011

Agenda Mereka

 

 

 

 

PENTING ...tolong sebarkan. Moga Allah SWT akan membalas jasa baik anda.
Yang pasti............ ini bukan ayat al-Quran.
Semoga kita semua berhati-hati jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita. Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara-saudara kita.


Tolong Baca. Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh orang-orang KAFIR.
Perhatian kalau ternampak penghujungnya ditulis "Surah Injilu Matay" (terus reject).
Sila baca dan edarkan, kepada sesiapa yang tiada blog melalui e-mail. Jika ada blog, copy dan paste ke blog anda. Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah.


Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidiklah isinya juga. Tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah. Sekali pandang macam ayat dan kalimah Al-Quran. Sebenarnya ayat dari kitab Bible.

 

 

By: MataHati AinulQalbi

Sumber: Facebook

Selasa, Oktober 04, 2011

Hatiku Milikmu

 

Salam Ladies,

 

Walaupun gambar blur tak menarik namun lauk-pauk ku wah memang gempak!

 

food22811 062   food22811 068 

 

Hek eleh main masak–masak macam ni pun dah kecoh gila. Dua lauk je pulak tu! Cuba intai blog Wan Ryna dan Anna Qawina tengokkkk! Heheh …. alamak tutup muka malu kat orang kampung. Ooo reti gak malu ya.

 

Semalam memang malas betul masuk dapur. Eh, bukan ke hari-hari? Huhuhu memang hari-hari SSL malas sebenarnya. Huh perangai…… Just because tak nak bagi model-model tetap kebuluran di rumah maka seseorang terpaksalah merajinkan diri. Nak harapkan bibik? Owh berangan je la…. nak harapkan siapa lagi kalau bukan si ibu perasan vogue ini awww. Syuh syuh pergi masuk dapur syuh!

 

Resepi Tomyam Ayam Mudah

 

food22811 053 

Campak semua sekali  1/2 ekor ayam, 4 ulas bawang putih ditumbuk, 1 biji bawang besar dipotong empat, sehiris lengkuas, sesudu kecil cili boh, 2 biji tomato, 3 batang serai dititik, garam,  patahkan batang daun bawang dan sedikit air. Biarkan mendidih. 

Tambah air lagi dan biarkan mendidih lagi. Setelah itu masukkan 3 helai daun limau dan sedikit pes tomyam, sayur karot, cendawan dan bunga kobis.

Akhir sekali, masukkan cili padi, garam, jus limau, kacau sekejap dan matikan api. Sebelum hidang, tabur  daun bawang yang dipotong sepanjang 2cm. Siap.

 

Resepi Sotong Goreng Kunyit

 

food22811 066

4 ekor sotong dipotong dan digaul dengan serbuk kunyit, garam dan serbuk lada sulah sikit. Perap sekejap.

Panaskan minyak di dalam kuali. Bila dah panas, tumis 3 ulas bawang putih yang ditumbuk sampai naik bau. Masukkan sotong dan kacau sebentar. Letak air sikit, tak letak pun tak pe. Tambah garam lagi jika perlu. Masak kejap je. Tabur daun bawang. Siap.

 

Hah tu dia! Walaupun masak lauk simple aje tapi masing-masing makan bertambah. Alhamdulillah…

 

Kelakar betul la si Adik. Lepas makan nasi SSL hidangkan kudapan popular sepanjang zaman iaitu biskut bantal pedas sebagai peneman tengok TV. Bukan main excited lagi dia… wah sedap la ibu buat biskut ni ….esok buat lagi, ya! Hahaha….Baiklah nak!  

 

 image

  Nanti nak google resepi cara buat biskut bantal pedas!  (-_-")

 

 

Sementara diorang tengok TV si ibu pulak melayan video clip di bawah. Fuyyo berjiwang sorang-sorang nampak!

 

 

Lagu feveret minggu ini memang sedih betul. Hwaaaaaaaaaaaa nak nangis!!!

 

 

Caucincau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...