Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!
Memaparkan catatan dengan label music in me. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label music in me. Papar semua catatan

Selasa, Februari 14, 2012

Someone Like You

 

 

 

 

 

Sapa minat Adele, jom kita pekena teh tarik! Kekdah minum secara sendiri-sendiri, asing-asing, nak?

 

Toingggg…..!

 

 

 

 

Caucincau!

Khamis, April 14, 2011

Sampai Ceri-beri Dengar Dia Nyanyi

 

 

……. sebab suaranya tersangat sedap! 

Waduh-waduh hari ni tak tahu berapa kali dah saya duk tekan replay button tuuu….Hihiiiii alameks malu la pulak ngaku!

Suka na na na na na na-nya dan Rossa pun super comel. Tapi lagu ini agak kontroversi juga sebab saling tak tumpah lagu Ella dan Shah. Similar melody with different lyric…..

Ah, apa-apalah, but I really like both songs Winking smile

 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Sebenarnya saya saje berlama-lama layan Youtube sebab hari ini rasa kurang ceria sikitlah. Sepanjang hari ni perut rasa mcm cramp aje. Aduh, on-off memulas.  Lepas tu ke toilet dah masuk 5 kali dah ni. Huhuhuuu... Orang yang tengah ceret-beret memang tak ceria, kan. Tulis entry ni pun dengan muka kelat aaarghhhh! Tak tahan tapi yang peliknya masih sempat lagi layan lagu Rossa. Ngada!

 

 

cek14411 083

Pernah tak cuba teh hijau Natural Clenx Tea NH Detoxlim? Heheh nak terber pun saya masih gigih upload, hebat kan?

 

Ya, benda alah nilah sebenarnya yang menjadi punca saya terceri-beri hari ini. Saya baru mencubanya pagi tadi. Bukan sebab nak slim ke apa sebab berat badan saya pun sebenarnya tak sampai 45kg pun tapi saya teruja sangat nak mendetoksifikasikan usus saya.

Maklumlah dah tua-tua ni kan, kenalah jaga usus betul-betul. Ya,lah kebanyakan penyakit hari ini puncanya datang dari usus yang kotor. Bila usus kotor, darah pun kotor. Orang kata bila buat detoks, najis kering pada dinding usus dapat disingkirkan secara mudah dan selamat. Bila semua najis kering dah disingkirkan dari usus, tiada lagi toksin dan angin dalam badan. So senanglah usus menyerap khasiat dan nutrien makanan yang kita makan. Badan pun akan jadi lebih sihat. Jadi sebab itulah saya teringin benar nak buat detoksifikasi, nih!

Tapi masalahnya saya rasa tak tahanlah asyik berkejar-kejaran ke toilet….adoi, penatlah!

Uols pernah ke mencuba NH Detoxlim nih?  Nak tanya.. Opppsss maaf lah kalau geli sikit. First time minum memang terceri-beri ke atau everytime kita minum sure ceri-beri?

Alamak rasa nak pergi membuang lagi lah. Haisyh sorry entri saya hari ini memang busuk!!!

 

Caucincau!

Isnin, Mac 21, 2011

This Song Just Made My Day

Salam ladies,

Hai, apa khabar? Sihat? Dah lunch?

Pagi tadi saya agak biru. Maka itu saya telah mulakan Isnin saya yang biru dengan youtube session. Heheh…

Jap, jap… sebelum tu nak tanya uol dah baca ke paper hari ini? Sesiapa yang dah belek tu pasti dah terbaca berita pasal AS buat kerjasama dengan Britain, Perancis, Kanada dan Itali lancarkan serangan peluru berpandu terhadap tentera Libya semalam, kan? Ngokngek! Saja nak menangguk di air yang keruhlah depa nih. Alahai, perang lagiiiii…..Penat tau baca berita pasal pergolakan di negara-negara Arab tu.  Sampaikan sekarang saya dah tak rasa terkejut lagi dah. Tak habis-habislah mereka tu, kan.

Jiwaku letih menatap dunia yang semakin hancur. Apakah sudah tiada kerja lain ke yang lebih baik selain dari menumpahkan darah sesama manusia di muka bumi ini?  Tidak adakah kata damai selain dari menggunakan senjata dan menumpahkan darah orang-orang yang tak berdosa? Sedangkan Allah mencipta  manusia untuk beribadah, bukannya berperang. Mengapa mesti berperang? Mengapa?! Mengapa?!!!! Haa tengok tu, saya dah membebel sorang-sorang dah.

OKlah, malas nak elaborate panjang-panjang pasal konflik kat Libya tu. Buat sesak dada aje. Jom kita dengarkan single terbaru dari Maher Zain, "Freedom"….lagi enak dan menenangkan.  According to him, this song was inspired by the political crisis in the Arab countries. Jom layanzzzz…….

 

 

 

FREEDOM (Maher Zain)

Gathered here with my family
My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn’t matter where you’re from
Or if you’re young, old, women or man
We’re here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call …ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall… oh
We know you’re here with us

No more being prisoners in our home
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we’ve taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we’re almost there

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we’re not backing of
Oh God we know you hear our call

And we’re calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

 

 

Itu sahaja buat hari ini.

Harap saya dapat jadikan hari ini satu Isnin yang produktif! Please, wake up! Golden day to find. No blues blues, orait!

 

Caucincau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...