Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!
Memaparkan catatan dengan label Jumaat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jumaat. Papar semua catatan

Jumaat, Mac 16, 2012

Motivasi Pagi



Salam Jumaat ladies,

Setelah beberapa hari internet saya terkena penyakit semput, tiba-tiba ada sedikit kejutan pagi ini apabila kelajuannya sungguh luar biasa.  Ya, pagi ini internetku laju macam apa. Rugi lah sangat kalau tak jengah youtube. Jadi atas kejadian fenomena luar biasa ini maka sempatlah SSL melayan video kejap tadi.




Uols kenal tak sapa ni?
 
Inilah Professor Dr. Muhaya Hj. Mohamad. Yang selalu ke udara di radio Ikimfm setiap hari Rabu @ 10.00 pagi / Khamis @ 1.00 pagi (Ulangan) tu. Suka betul dia. Suka rancangan bual bicara bersama dia.

Kalau ada masa jom layan video Motivasi Pagi bersama Prof. Dr. Muhaya neh! Sangat best, okOpen-mouthed smile



                              


“Hidup Jangan Untuk Penghargaan Manusia” 



Caucincau!

Jumaat, April 01, 2011

Lucu Ya!!!

Salam Jumaat semua,

 

Lucu ya......!!!
Duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid, tapi begitu kecil bila dibawa ke Starhill


Lucu ya..
30 minit terasa begitu lama untuk berzikir, tapi betapa pendeknya waktu itu untuk menonton "Desperate Housewives"


Lucu ya..
Betapa lamanya 2 jam berada di masjid, tapi betapa cepatnya 2 jam berlalu ketika menonton wayang di panggung


Lucu ya..
Susah sungguh merangkai kata untuk dipanjatkan saat berdoa atau solat, tapi betapa mudahnya cari bahan bersembang bila bertemu kawan-kawan


Lucu ya..
Betapa seruan dan teriakan yang berpanjangan waktu perlawanan bola sepak tapi betapa bosannya bila imam solat tarawih bulan Ramadhan bacaannya lama dan panjang


Lucu ya..
Susah sangat baca Al Quran 1 juzu' saja, tapi majalah hiburan dan novel best seller 100 halaman pun habis ditelaah


Lucu ya..
Orang berebut paling depan untuk menonton bola atau konsert, tetapi berebut cari saf paling belakang bila sembahyang Jumaat supaya boleh cepat keluar


Lucu ya..
Kita perlu diundang seawal 3-4 minggu sebelumnya untuk majlis agama supaya boleh dimasukkan agenda kita, tapi untuk acara lain seperti menonton wayang, annual dinner atau high tea jadual kita boleh diubah


Lucu ya..
Susahnya orang mengajak menyebarkan dakwah, tapi mudahnya orang menyertai dan menyebar gosip


Lucu ya..
Semua orang inginkan masuk syurga tanpa harus beriman, berfikir, berbicara ataupun melakukan apa-apa


Lucu ya..
Kita boleh mengirimkan ribuan jokes dan surat berantai melalui email, tapi bila mengirim yang berkaitan dgn ibadah sering mesti berfikir dua tiga kali..

 

 

 

Sumber: Unknown

 

Today’s Lesson

Pedih, pedih…..bila nak jadi baik nihhh?!  Meh la kita sama-sama memperbaiki diri  huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...