Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Jumaat, Mei 18, 2012

Salah Sebut

 

 

As Salam ladies,

 

SSL tengah gosok baju. Budak Syifa pulak duk ralit  melukis gambar rumah. Tiba-tiba dia tanya:

“Bu, rumah baru kita tu kat Ceramah Agama, kan?”

Saya macam tak faham.

“Apa dia?”

“Rumah baru kita tu kat Ceramah Agama, kan?

(Sambil gelak ternganga-nganga) “ Bukan Ceramah Agama, la dik. Kat Saujana Utama!”

“Ooooooo….”

 

 

hiland mush 024

 

 

 

 

Caucincau!

53 ulasan:

izan mama mia berkata...

saujana utama?...kat subang ker?..
comel anak dara tu ...kiut

anie berkata...

hahaa..so sweet...

eMMe berkata...

adik comel.... cute mcm omaknyo...heee~ yg penting confident dik! takpe, Ibu boleh betol kan, heeee~

norhidana berkata...

hehehehe asal boleh ada bunyik yek

nur anis berkata...

hihi..lawak la...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

Kikikiki! Ada lebih kurang laa bunyik dia

-gedek! berkata...

keh keh keh....

nama lagi budak2

anisalya berkata...

tak apala. salah sebut je. hehehe...

Asmara berkata...

hehe.. comelnya. sama la anak sya pun cakap kadang terbalik2. lagi dahsyat bm campur jepun. huhu..

Kakzakie berkata...

Sekurang-kurangnnya dia faham/tahu akan ada rumah baru cuma belum cukup tahu lokasi tak biasa lagi...

Aidah berkata...

Hahaha. Kelakar betul kalau budak tecik cakap salah ni. Akak kalau budak camni, akak suka melayan. Kalau tanya banyak2 soalan lagi merapu dia jawab macam anak buah akak kat kampung. Tapi kalau kita gelak, marah wo. Jadi sakitlah perut tahan gelak.

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum cikgu..

Janji bunyi dekat2... Heheh
Bila nak masuk rumah baru?

munna berkata...

heheh...ada dekat dah bunyi dia tu....

ieda berkata...

ekekekek terkekek2 saya ketawa kak .. adehhh macam2 budak2 nie ;)

Aju Mohit berkata...

heheheh takpe boleh diperbaiki lagi sebutannya tu SSL, hehehe mesti byk lagi perkataan2 yang mencuit hati mendengarnya hehehhee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

hahahaha berlain betui ejaan nyer but sure kawaii giler masa dia ckp tue ngeee

Ati Masrif berkata...

kiutnya...

saujana utama mana tu?

sungai buloh kah? :)

KhaiRin : anies berkata...

jauh ke laut bunyi nyer hahahahaa

Dinas Aldi berkata...

Kahkahkah comel la Syifa!

Ini macam student saya dulu la, tajuk sajak tu "Monsoon History" tapi dia pi sebut "Mooncake Festival". Nampak sangat tengah lapaq, kahkah!

Nazayiena berkata...

Saujana utama camne boleh tukar ceramah agama,sama bunyi tu dah ada...

Hanis MY berkata...

sngt comel ok!

Kabutar Diesel berkata...

hahaha syifa jom lepak dengan sara n leesya kat the zon esok...ado dua bilik..abah tak dok malam tengok bola bukit jalil hehehe..pakat tido the zon jom la

kasihredha berkata...

hihihihihi
nak gi ceramah agama gak lah

Diana @ BKKC berkata...

mesti teringat ceramah uztad don tu..heeh

Nadiah Sidek berkata...

nasib baik la ibu boleh faham :D

m.u.l.a.n berkata...

heheehee... so comel...

MulutPayau berkata...

Nasib baik ibunya faham....
Syifa mmng comel....

Kasih Salina berkata...

hihi..budak2 baru nak memahami camtu la kan..

whitecappuccino berkata...

hehe,,ceramah agama?kiut!

HeNRieTTa JoSe berkata...

kiutnye...dekat ceramah agama....

ieja amieja berkata...

hehe..ceramah agama ye dik..bagus..bagus..

~ yus ~ berkata...

hehe, cam mana boleh jadi ceramah agama tu.....hihi

LYAfrina berkata...

hehe.. jauh lari tu... agaknya time tu dia tfikirkan ttg ceramah ugama..

wahida berkata...

kahkah....lawak giler...mesti masa dia salah sebut ni comel je kan kak...

mama aini berkata...

assalam SSL..lebih kurang sama kan bunyinya..hikk2x..

~US~ berkata...

alololo anak sapa nih tomei2 nih?

Totie@Tomy berkata...

kiut,,..

miss kecoh berkata...

so suittt~

aiezza Sue; berkata...

Saujana utama...?..dah dekat tu,bila masuk umah baru.. Kot2 boleh tumpang menyebok nanti

Beautiful Salina berkata...

salam SSL, sy follow sini dgn blog baru plk..sudi2 la terjah ye..dah bz nak pindah rumah baru ye..

Sharidawati Shahrudin berkata...

bolehlah tu.. dah dekat2.. huhu

idasm berkata...

Rumah baru? tahniah.. mesti excited nak pindah kan...

Acik Erna berkata...

salam SSL apakhabar

saza berkata...

hehe lawak tull

Engku Artini berkata...

comel anak..!

Aidah berkata...

Assalamualaikum dik. Lama tak dengar khabar berita. Akak doakan adik sekeluarga sihat dan bahagia dan tentunya didalam lindungan Allah. Amin.

Mak Wardah berkata...

Salam SSL. selalu singgah tapi tak komen, makin comel syifa ye SSL...Eloklah tu rumah baru kat Ceramah Agama, pandai Syifa.

Acik Erna berkata...

Assakam SSL..acik harap sihat smeua sekeluarga,,lama menyepi ..

awe stori berkata...

salam kak SSL,
nampaknya bukan awe sorang yg senyap.. akak lagi lama senyap.. hehe..

anis asliza berkata...

dah nak dekat dah bunyinya tu..takpelah asalkan ibunya faham..hehehe..

Marya Yusof berkata...

As salam wbt SSL,

Apa khabar? Lama tak jenguk ni... maaf ye...lately bz nak jln2....huhuu...

Rumah baru ye? Syioknyeeee...bila nak pindah? Panjang betul oooooo dak tomei tu...hehhee

Dinas Aldi berkata...

Amboi dik SSL, lama sungguh menghilang. Tak teringat ka kat blog ni & kat kawan2 di sini, huhuuu..

Sharidawati Shahrudin berkata...

auwww rajin pegi dengar ceramah agama tu...good daughter! hehe comel jeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...