Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Khamis, April 12, 2012

Kisah Budak Demam Kemudian Kihkihkih

 

 

As Salam ladies,

 

Perjalanan hidup saya sejak kebelakangan ini dipenuhi ranjau dan duri. Ah, bombastiklah pulak bunyinya. Macam ni cerita dia sebenarnya…. dalam hati ini  ada sedikit perasaan resah kerana si kecilku kurang sihat. Beberapa hari lalu, sumpah kencang gila jantung saya dibuatnya. Bila SSL sampai bersumpah-sumpah tu, maksud dia memang terkejut sangat-sangat lah tu. Bukan tipu punya terkejut, tau. Mana tak terkejut, badan si kecik saya bergelumang dengan haba yang tersangat panas. Kelam-kabut cari termometer. 39.3C! Ya Allah, panasnya. Ada rasa nak crying. Dah lama anak beranak kami tak jatuh sakit jadi peristiwa suhu badan dia membahang secara mendadak itu cukup buat saya panik seketika dan jadi tak menentu. Rasa nak aje letakkan dia ke dalam freeze, @#$%!&?!

 

Sejurus suami pulang dari kantor (eh, bahasa apa ni?) terus bawa dia ke klinik dan  Alhamdullillah hari ni saya dah boleh menarik nafas lega sikit. Panasnya dah semakin berkurang walaupun batuk masih lagi kedengaran azab Y.Y

 

Itu ajelah nak update.

 

Apa? Apa yang kihkihkih tu? Ops terlupa pulak tajuk entri di atas. He..he.. sebenarnya sebelum masuk blog sendiri,  sempat tadi SSL menjenguk facebook buat seketika. Dah berkurun lama benda alah tu tak dijenguk. Alah, bukan wajib pon, kan. Dan terbaca perkongsian ini……

 

 

Kihkihkih. OK bai!

 

 

 

 

 

Caucincau!

26 ulasan:

Salina@IbuAqil berkata...

Kak!! Mula2 tu ina memang betoi2 touching bab anak demam.. Rasa mcm x sanggup bila bdk2 ni demam.. Kalo bleh nak deme sihat je bior kita demam x per.. Tp bila masuk part last sekali tu {soal jawab ngan Ustaz Azhar Idrus} ina dah x tahan.. pecah perut gelak dibuatnya.. wakakakakkakakkaa!!!

:: Mrs.Eady :: berkata...

kihkihkihki..

Hanis MY berkata...

odaijini...da sihat ke blum?

haa serius ke tu jawapan ustaz, lawak la haha...

Aidah berkata...

Mana tak takutnya SSL, panas tuh. Tapi kalau dia batuk atau selsema, maka tahu jugak kita demam apa. Kalau tak de sume tu, tetiba temp. naik mendadak, memanglah boleh nangis. Harap sikecik tu dipermudahkan Allah utk sembuh dan sihat semula. Amin.

Memang lawaklah ustaz nih. Kihkihkih.

m.u.l.a.n berkata...

suspen jgk kalo temp lebih 39'c kan.. alhamdulillah takde apa2.. my gegirl pon pernah 40'c tapi melompat mcm org tak sakit.. takut sawan je nauzubillah..

ustaz azhar pantas menjawab soalan kan.. suka ceramah dia..

Kakzakie berkata...

Sekarang musim batuk yg dimulai dgn demam panas. Deman hilang tapi batuknya memanjang...

UAI pun pandai melawak ye...

Kamalia berkata...

alala..semoga anak akak cepat sembuh ye..memang,kalau anak demam panas mcm tu, selagi tak sembuh mesti kita pun sama rasa tak tenangkan kak..

ekeke..ada jugak saya terbaca kat fb..tergelak sungguh.;p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

odaijini/semoag cepat sembuh si kecil akak tue....

UAI ni mmg lawak la ngeee

munna berkata...

kalau anak demam mmg susah hati di buatnya.... kelakar betul jawapan ustaz tu....

ieda berkata...

eeekekkeke saya ada baca semalam kak ekekke sabor je kan ;)

ckLah @xiiinam berkata...

Owh, janganlah masukkan dalam peti ais. Hukuman mandatori nanti....hehe

Nadiah Sidek berkata...

ayat akak buat nadiah tergelak la walaupun tak sepatutnya gelak baca pasal anak akak yang demam :p. moga anak akak cepat sembuh..ameen..

nadiah pun ada baca ayat ustaz idrus di FB. tergelak besar nadiah! :D

ainnoraini berkata...

Musim ramai yg tak sihat skrg ni..mungkin sebab cuaca agaknya kann..

senyum jer baca yg last tu...

Ros berkata...

Assalamualaikum SSL,

Semoga anak SSL cepat sembuh ya...memang la ni musin demam kot,banyak jugak la Kak Ros dengar kawan2 kena demam ni...

LYAfrina berkata...

moga ank ssl bransur smbuh yer..skarang musim x mnntu..n mmg org demam kan..asya pon aritu demam teruk... smpi ketar2 badan


hehehe...aduyaiiiiiiii...tersenyum dgn jawapan tu... hik2... ustaz azhar y sgt sempoi

Puan Kutu berkata...

aiman pun badan tgh membahang,baru pegi klinik dengan abah dia.hehe sy pun dh baca kt fb tentang tu.kihkih..

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Cikgu..

Kakya nak gelak dulu boleh? Hehehe untuk Ustaz yg lawak.. Adeh!

Tentang anak2 ni.. Setiap ibu Akan resah, runsing, tak tentu arah bila anak jatuh sakit, demam Dan tak sehat ..

kasihredha berkata...

akak paling takut bila anak2 demam(waktu mereka kecik)..akak sanggup x tidur jaga mereka sambil basahkan kepala mereka dengan air takut jadi apa2 .
Semoga anak SSL cepat sembuh.

gelak baca jawapan ustaz azhar tu

Nisa berkata...

I'm so sorry to hear about your little ones. Is she feeling better now?

MulutPayau berkata...

semoaga anak SSL cepat sembuh ya....

hahaha...gelak baca jawapan ustaz tu....

Nazayiena berkata...

Syukur alhamdulillah dah beransur kurang demam anak SSL....
hahaha logik jugak jwpnnya tu...

whitecappuccino berkata...

semoga tabah menangani anak2 yg tak sihat tu..biasalah mak2 beginilah.
hikhikhik..lawak la jawapan tu..ada ke ayam!

Acik Erna berkata...

salam ssl..harap anak dah baik dari demam

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

alahai takde update lagi.. nak update baru..

qemaishak berkata...

kak mula2 baca suspen anak sakit part last bantai ketawa xtahan jawapan UAI..terbaik la haha

moga sikecil cepat sihat.

Dinas Aldi berkata...

Akak harap si kecik SSL tu dah sembuh. Jangan la boh dalam freezer, kihkih!

Memang lawak la jawapan ustaz tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...