Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Khamis, April 26, 2012

Berangan Tak Hengat

 

 

As Salam ladies,

 

Maaflah kerana agak lama menyepi. Minggu ini suasana kehidupan SSL agak sendu bila seorang demi seorang anak beranak kami jatuh sakit. Minggu lepas Syifa, kini tiba giliran Along dan Nyanyah pulak mengambil tempat. Bila mereka tak sihat mood SSL pun turut swing. Semenjak hari Isnin lagi, setiap kali hendak menconteng sesuatu di dalam blog tiba-tiba mood bertukar menjadi tidak okay. Mata sekadar terkebil-kebil menghadap skrin laptop sambil hati merungut eee bosan gle lah kau neh! Rasanya skrin pun turut menyampah menghadap SSL. Disebabkan masing-masing dah bosan dan menyampah antara satu sama lain maka SSL pun buat keputusan untuk jauhkan diri buat seketika dari laptop yang bosan gle neh…. maka sebab itulah blog ini tak terblog. Ada faham? Macam pening sikitlah ayat berciri Padayappa ni huhuhu!

 

Dan hari ini, mood swingku sudah beransur hilang. SSL sudah okay sikit dah hari ni. Laptop, laptop…… kita kawan balik nak? Ngeh3x….. Maka pada petang ini, sambil uols mengunyah asam boi tu apakata marilah sama-sama kita ikuti sebuah cerita SSL yang tak semenggah mana dan berciri ‘main hentam saja’ ni! Cerita tentang aktiviti yang dilakukan oleh kami err….bila lah entah..… errr….uols tak payahlah ambil peduli sangat tentang tarikh kejadian okay cukuplah sekadar ambil tahu gitu-gitu saja. Aik? Tak faham kah? Ah, tak payahlah ambil tahu gitu-gitu, cukup sekadar baca sajalah apa yang SSL tulis ni, okay. Hadoi, masih swing lagilah rupanya SSL neh! Ntah apa-apa ntah….

 

Kebelakangan ini kami agak giat mengisi masa dengan mencari kelengkapan untuk rumah baru. Belanja-belanja jugak namun, SSL tetap dapat kekalkan bakat terpendam sebagai seorang pengurus kewangan yang bijaksana dalam menguruskan nafsu iyo la tuuu. Alah, baik ngaku cepat – bukan sebab terror kawal nafsu tapi bajet tak berapa nak ada sebenarnya sebab tulah tak dapat berbelanja dengan sewenang-wenangnya T.T

 

 

Tujuan asal  kami sebenarnya nak ke Houz Depot tapi entah macamana tetiba terbayang cermin hiasan dan aksesori bilik air Ikea yang menawan hati lalu kami termelencong ke Ikea! Nasib baiklah En. HB sporting turutkan saja ragam isterinya yang banyak cengkadak neh!

 

Sesi berangan…..

 

ikea (86)_thumb

Along, lekas kemas bilik tido!

 

 

ikea (1)_thumb

Ala ibu…..Along penatlah! Suruh Nyanyah.

 

 

ikea (3)_thumb

Eh, Nyanyah kena tolong ibu serve makanan. Amboi panjang bebeno meja makan kita ni kan…..

 

 

ikea (2)_thumb

Adoi tak laratttt …..kejap lagilah kemas bilik!

 

 

ikea (10)_thumb  ikea (13)_thumb  ikea (12)_thumb

Dah siap serve, Nyanyah cuci pinggan dan kemas rak pulak ye! Baiklah bu. Err…. ibu buat apa tu?

 

 

ikea (9)_thumb

Cuci baju ni haaaa….

 

 

ikea_thumb

Hmmm… daku bosanlah tak berbuat apa-apa!

 

 

ikea (50)_thumb

Aikk? Sape yang makan minum atas katil neh? Ni mesti angkara Nyanyah….

 

 

ikea (40)_thumb

Buk, semua bilik udah siap dikerjain! Eh, eh terspeaking Indon plak!

 

 

ikea (17)_thumb ikea (95)_thumb ikea (29)_thumb ikea (99)_thumb

Dah siap semua? Ok anak-anak! It’s play time!

 

 

ikea (33)_thumb

Ah, bosanlah main!

 

 

ikea (60)_thumb   ikea (90)_thumb    ikea (87)_thumb

Jom kita buat kecah kat dapur! Ngeh3x…..

 

 

ikea (46)_thumb nikea (37)_thumb

Oi, daripada duk buat kecah lebih baik pergi studi!

 

 

ikea (35)_thumb

Cantik tak meja studi Nyanyah?

 

 

ikea (69)_thumb

Tapi bu…. daripada studi, stido lagi best!

 

THE END

 

Hadoi, berlebih-lebihanlah pulak SSL duk berangan kan padahal ke Ikea cuma nak cari…..

 

 

ikea (64)_thumb

ini dan…..

 

 

ikea (73)_thumb

ini je…… hahaha

 

 

 

Caucincau!

34 ulasan:

zara zaman berkata...

Hahaha... pandai pulak akak buat lawak ye... terkekeh saya ketawa...hihihi

mak encik | SZ berkata...

ahaahaaaa...
klu kat ikea tu mmg sumer benda nampak cantik menarik tertarik memang da boommm!

Aju Mohit berkata...

aju pon nak rumah mcm kat ikea tu ssl, tp tak pndai nk susun cenggitu, buat gaya kita sudahlah hehehhehe...

udah2 lah berangan tu, cik abang panggil tu hehehhe

Aidah berkata...

Kalau pergi Ikea, tak sah kalau tak berangan. Akak tengok katalog Ikea pun boleh berangan. Itu sebab setahun dua tiga kali je boleh pergi situ. Hahaha.

Fabulous Me berkata...

Kak shy, x salah berangannnn... Hidup memerlukan impian. X gitu..

Nadiah Sidek berkata...

haha..boleh tahan akak berangan :D

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Alangakh bertuahnya jika semua angan2 tu jadi kenyataan kan...

ieda berkata...

ahahhah akk nie macam2 lahh
sampai saya x tahu nak komen ape dahhh duk same2 berangan ngan akk bila tgk pic2 nie ekekeke ;)

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Alahai..gelak lily baca..
Tapi takpe kak..berangan2 tu tak salah..Insyallah..satu hari nnt akan memilikinye.. :)

Cik FaRiZaM berkata...

berangan tak salah kak....suka la entry ni >_<

:)

mamaNoriz berkata...

dah lebih 6 tahun sya tak ke ikea, sbb klu sy berangan lagi parah dr SSL ...hahahha

sis intan berkata...

..sonok ye dpt gi Ikea..hehe :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

berangan itu perlu, hahahah....
tp btl la, masuk ikea dh terbyg kat mane nk letak kl beli itu ini.. heheheh..

br ni nk ke ikea tp asben ty.. larat ke nk jln kaki baru bek tu??
heheh,, terus kansel walhal dh de waiting list ni..

adess, blerla bleh pi sana lg!

Hanis MY berkata...

bestlah akak jadi tuan direktor kat ikea tu, pandai pulak anak2 akak berlakon, syoknya deco2 rumah sure rumah ahkak SSL ni cantik gilakk...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

mmg if terjah IKEA ni harus berbinau biji mata nak pilih
poket tebai terjah sini tetiba jadik nipis ngeee

Kasih Salina berkata...

huhu..bestnya dpt ke IKEA..nak berangan cam SSL gak la..hihi..

Hanis Azla berkata...

he..he.. comel aje entry ni wp dalam mood swing.. mmg seronok berangan2 kat ikea kan.. lps tu mulalah rasa taknak balik..

norhidana berkata...

bile anak2 tak sihat mmg kite pun rasa serba tak kena...

wah2 jln2 kt ikea bestnyer.... rasa cam nk beli sume yg ada kt situ

whitecappuccino berkata...

seronoknya shopping2 untuk rumah baru!pandai pulak wat sketsa kat situ hehehe

ieja amieja berkata...

assalam SSL..
singgah petang & follow U..
mula2 angan-angan dulu..lps tu jadikan impian sebelum menjadi kenyataan...x gitu??

Puan Kutu berkata...

Berangan dulu boleh jer,mana tahu jadi kenyataan.rezeki ssl siapa yg tahu.hehe..

Kakzakie berkata...

Kalaulah semua itu hak kita alangkah bestnya SSL.. kakak tengok sampai tak kelip mata..

eMMe berkata...

x salah brangan, mane taw leh jadi kenyataan kan.. Tapi mmg best kan kalo umah kite tu cam kt Ikea tu.. Cantik belaka hiasan stp sudut dlm rumah.. Mmg kellas...

MulutPayau berkata...

bestnya kalau angan2 tu jadi knyataan..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ikea tua ada yg murah ada yg mahal melampau

Sharidawati Shahrudin berkata...

creative lah u ni... eh btw nape x singgah opis i ms u g ikea tu? huhu

Nisa berkata...

I totally can relate to boredness. Sama macam kakak, saya pon dah tak menulis blog for a few days dah ni. Readers pon dah banyak lari, haha.

c'axoera ヅ berkata...

cantik tapi sayang barang ikea ni xde quality..kalau nak amik design dia okeh ajer

Nazayiena berkata...

Hahaha... klulah rumah kita mcm dlm Ikea tu alangkah seronoknya,x salah SSL berangan bagi semangat sikit nak deco rumah baru nanti.....

Munnafendy berkata...

hahahaha habis la lepas ni IKEA blacklist tak bg akak masuk dh..buat kecah je..kikiki

Kabutar Diesel berkata...

beli banyak SSL kalau terlebih hantar mai kat kami..

Dinas Aldi berkata...

Adoih la dik, terhibur sungguh akak baca entri ni, gelak tak hengat! Terima kasih kerana menceriakan jiwa akak ni naa :D

munna berkata...

seronoklah lah kak masuk IKEA... munna pun berangan nak ke sana tapi takpernah sampai lagi ke sana

mama aini berkata...

bestnya pindah rumah baru..berangan dulu takpe..free je !!!..ha2x..nanti dah pindah rumah baru bolih ikut style ikea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...