Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Jumaat, Februari 03, 2012

Tinggalkan A Kerana B Tiba-tiba Terjebak Dengan C Pulak!

 

 

Apakah yang patut saya  buat Cik Sri Siantan? Baiklah, biarlah saya bercerita dari mula. Begini ceritanya………

 

Sebagaimana dalam entri terdahulu, saya telah menggembar-gemburkan tentang misi saya  mencari liquid foundation. Hampir dua tahun saya begitu selesa dengan Angelfit Liquid Foundation Maybelline NY. Saya rasa, saya gembira pakai Angelfit. Kalau diikutkan, rasa nak pakai produk jenama yang sama jah sampai bila-bila. Kalau boleh tak nak try yang lain… tak berani ah. Tapi baru-baru ni kesetiaan saya sudah tergugat dek terpengaruh dengan entri LadyLovesLeisure tentang Garnier BB Cream. Kagum dengan rakaman gambar  menunjukkan bukti keberkesanan krim hebat itu menutupi kondisi kulit yang bermasalah. Fikir punya fikir, rasanya tak salah untuk saya bertukar jenama demi mendapat manfaat terbaik dari yang terbaik in the market, bukan? Walaupun demikian, saya masih belum kiss goodbye secara total dengan Angelfit Maybelline NY. Konon-konon sekadar curang  untuk seketika saja ni ;P

 

Tapi sayang seribu kali sayang, langit tidak selalunya cerah dan hidup ini tidak selalunya indah. Bila diajukan pada sales assistant Guardian, katanya produk tersebut baru saja kehabisan stok. Huk aloh, potong stim betul. Macamana boleh tak ada pulak? Langsung membekukan semangat saya untuk mencuba produk baru. Oh, saya kecewa secukup rasa. Padan muka saya, kan Cik Sri Siantan… itulah siapa suruh berlaku curang? Luluhnya hati ini rasa nak menangis teresak-esak dan dan tu juga. Bak kata Yuna, ini tidak adil tidak adil bagiku…….

   

Atas kesedihan yang melampau tersebut  itulah lantas membawa diri saya ke rak skincare product yang lain sambil mengenang untung nasib diri.  Frustnya sebab hajat di hati untuk memiliki Garnier BB Cream tidak kesampaian.  Punah segala harapan yang dibina sebelum ini. Untuk kembali semula kepada Angelfit Maybelline NY terasa segan-silulah pulak.

 

Dalam keadaan serba tidak kena, bingung dan sedikit buduh itu, tiba-tiba mata saya tertancap pada sesuatu. Saya membeleknya buat seketika. Silky Girl Magic BB cream. Ahhhh…. dia datang tepat pada masanya, try sajalah! Bisik hati saya yang paling dalam. Tanpa berfikir panjang, saya sambar lalu terus membayarnya di kaunter. Syukur, akhirnya saya menemui jalan penyelesaiaan terhadap kekusutan yang dialami.

 

 

   susu 022Terjebak dengan dia secara tiba-tiba

 

 

Ya, saya baru beberapa hari terjebak dengan  Silky Girl Magic BB cream ini. Kesannya belum dapat dikesan lagi tapi apa yang menggembirakan ianya tidak berminyak! Wow, I like!

 

Persoalannya di sini, wajarkah perbuatan saya ini, wahai Cik Sri Siantan?

 

 

Caucincau!

22 ulasan:

Kakzakie berkata...

Konon kakak jadi Cik Sri Sintanlah SSL... hahaha....

Kalau sesuai tak ada salahnya tapi kalau lebih mahal dan yg pertama tak menimbulkan masalah baik tak payah tukar...

Kalau baik kesannya kelak canangkah juga:)

MULAN berkata...

cik sri siantan pesan tadi.. rembat je apa yg suka.. pasal satu2, jgn pakai 2-3 jenis sekaligus.. hehee.. nak jugak try la BB cream ni sbb femes emes skrg kan..

Aidah berkata...

Soal jodoh ni kita hendaklah berfikir semasak2nya. Kelak nanti kita yang rugi. Akak sri santan percaya garnier atau pun yang satu lagi tu, apa ke namanya takkan tersinggung. Dah jodoh SSL dengan silky girl kan. (maaf hari ni sri siantan cuti. Sri santan lemak gebu ni ialah kakaknya yang lebih tua, pelupa pulak tu.)Hahaha.

mak encik | SZ berkata...

hahaha...
sabo je la makcikkkk... ;)

mana tahu lepas ni jumpa D plak kan... :p

ajumohit berkata...

tolonglah jgn menjebakkan diri saya sekali SSL, bukan boleh tengok ni heheheh...apapun nnti SSL update keserasian pemakaiannya ye hehehhehe

Eye_nee berkata...

sampai hati ko curang Shy...akk tak sangka..wajah ko nampak polos..tp hati ko mudah lolos...yg buat akk lebih marahhhhhhhh lagiii kat kooo.....naper tak tulis harga SGM BB cream ni...boleh akk mencurang juga dgn Olay yg dah puluhan thn akk pakai tu..akk tetap juga bertambah tua dari thn ke thn..hihi...

hanis azla berkata...

curang itu bagaikan perkara biasa nampaknya.. bertukar dari a ke b kemudian ke c bagaikan tiada salahnya.. tp kak sri siantan tak kisah kerana yang di tepek bukan di muka kak sri siantan.. jdnya terserahlah.. asalkan mukamu cantik dan hatimu bahagia.. he..he..

Qaseh Suhaida berkata...

ShY tak salah kalo mencuba hu huu

whitecappuccino berkata...

hahaha..padan muke SSL! sape suh curang?? akak pakai Mistine BB cream..so far suka yg ni..biasa juga pakai Maybeline n silky girl BB Cr.

Ati Masrif berkata...

aduhai...manyak soli ye..
makcik jarang pakai benda tu
tepek bedak je..huhu

-gedek! berkata...

tak pandai komen...

haha

qemaishak berkata...

Wajar je kalau kesanya tambah baik sis..cuba dulu hehe

Salina@IbuAqil berkata...

Uishhhhhhh!!!
Nanti bgtau kesan dia tau.. :)
Take care yer & happy weekend.. ;)

Deru Ombak berkata...

Hoh!!! Ambo paka bedak sejuk sokmo..

Bui Junaidi berkata...

BUI PUN TERINGIN NAK PAKAI BB CREAM NI..TP ITULAH NAK PAKAI PELEMBAP PUN KDG2 MALAS..HAHA

kasihredha berkata...

akak pom pakai BB cream jugok..tp brand laing.
Kalu molek brand tu...nanti info2 lah neh

Puan Kutu berkata...

sy tak berapa pandai untuk masuk kedalam kisah kecurangan ssl kerana saya tidak pernah berkasih dengan A B ataupun C.

sy beli foundation naturactor pastu menang GA dpt marykay punya. dua2 pun sy malas pakai.haha..

ladyLOVESleisure berkata...

Salam SSL,

I wish I ada byk choice over here -- unfortunately the Garnier one is the only one I have seen so far. Even the high end brand pun tak market their so-called BB cream kat sini. I cadangkan try lah semua yg ada hehehe. Depa kata Missha bb cream is one of the best. all the best!

ieda berkata...

saya x pakai2 pounn pelembap kak ..
selalu losyen biasa2 utk kerja jee ekekke
kdg2 tu x hinggat ;)

Acik Erna berkata...

assalam SSL..senyum sendiri acik..rasa macam baca berita minggu pulak..ada pertanyaan unutk cik sri siantan..
acik ni dah tua kan..jadi memang tak pernah guna apa2 pun cream yang ada BB tu.mula2 acik baca rasa heran jugak apa dia BB cream tu..dah tengok gambar baru tau..he he..ketinggalan sungguh acik ni

L berkata...

huhu, laa tgk L xpenah pun pkai menda2 gni.. huu

jom baca sebentar jep..
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/sila-baca.html

Farizah Hamid berkata...

Baru nak mencoba bb cream ini. Tapi ku coba silky girl sahaja. Esok baru start pakai..tapi ku beli natural. Baca review orang katanya muka jadi mcm yellow2. Betul ker? Huhu

Apa2pun jemput singgah blogwalking www.bondasihat.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...