Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Isnin, Februari 27, 2012

Irma Hasmi, Hood dan Hob

 

As Salam ladies,

 

Tumpang tanya, jenama hood dan hob apa yang uols pakai? Bagus tak?

 

Hujung minggu lalu, SSL pergi ke sebuah kedai yang jual peralatan elektrik. Terkasima pulak tengok kecomelan hood dan hob model Rubine. Tanya sales assistant, katanya harga dalam RM2000 + tapi boleh kurang hingga RM1500.

 

Persoalannya di sini, OK ke jenama Rubine tu? Sekarang ni SSL pakai jenama merepek Golden Fuji ke apa entah namanya, made in Italy …entah-entah Balakong hahaha... time tu main beli aje tapi untuk rumah baru kelak nak pakai yang baru lah pulak. SSL pun tak faham kenapa tetiba letak gambar Irma Hasmi dalam entri ni…… aikk? aikkk? Sebab comel macam Rubine kah? Eh..eh, ke situ pulak. Tapi betullah memang comel si Irma ni, kan….

 

 

 

cantik

 

jernih je air muka

 

ceria


 

Tujuan utama post entri ini…..semata-mata hanya ingin tahu pasal hood dan hob je. Apakah kriteria-kriteria yang perlu dipertimbangkan sebelum beli hood dan hob, eh? Bantu, please bantu. Sangat terkapai-kapai ni. Gambar Irma tu tak ada sangkut-pautlah sebenarnya, sekadar perhiasan semata-mata tanpa motif.

 

 

Caucincau!

37 ulasan:

cheqna berkata...

apekah mende itu??
huhuhu
nampak sangat tak tau pape ni hehehehe

Ijah EmoTemo berkata...

mcm best je kan hood dan hob ni kan?tp xberani pulak nk cuba hehehe

Amiizaa2001 berkata...

hahhahahha SSL memang suka buat lawak tau.....hood & hob carik yg betul2 sedut bau(cari yg paling kuat, $$$ pon kuat) heheheheh


PS: bercakap dr pengalaman hikhikhik

KhaiRin : anies berkata...

sy x pakai apa2 jenama ;-)

Nazayiena berkata...

Memang cantik Irma Hasmi,apatah lg dah bertudung......
Nurul pun dah beli hood & hob tp x pasang lg,Nurul beli jenama Rubine jugak tp dah lupa modelnya apa,tp jenama Rubine nie pun byk di pasarankan....

munna berkata...

takde penngalaman lagi beli tu semua....

mmg suka kan irma hasmie sejak dia bertudung sebab mmg berubah sungguh dia... bukan dari segi pemakain saja sikap dan tutur kata pun sedap je bila dia luahkan

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam.kat umah xguna pon...:D

Ati Masrif berkata...

kalau kita nak beli yg baru
kita nk beli mcm jiran yg dapurnya
boleh tertutup
secara auto jika api terpadam..mahai
sikit tapi berbaloi tau :)

ieda berkata...

contoh artis terbaik dia nie kak .. saya suke .. dia putus dan dpt hidayah dari allah .. besar kurniaan allah pada dia ;)

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum SSL

Kakya x pasang hood pun kat dapur.. Bila menggoreng HABIS pintnu tingkap dapur kakya bukak luas2.. Hehe

m.u.l.a.n berkata...

belum kisah lagi pasal hood/hob ni sbb duduk rumah sewa.. huwaaa.. rasanya tua nnti baru boleh cari.. kalo yg sedut kuat tu yg best sbb nnti tak panas duduk depan dapor.. dia sedut hawa panas tu dgn kuat nya.. hehe.. pernah pakai masa sewa apartment dolu2..

makin berseri irma lepas pakai tudung..

Puan Kutu berkata...

hood n hod tu apa benda?batak sungguh sy nie kan..hahaha..

suka imej irma bertudung..dh la cantik..makin cantik bertudung..:)

mak encik | SZ berkata...

kak,
klu dah rega riban tu bagus la tu gaknya..
mak encik pakai cap ayam ratusan je...hihihihi

anisalya berkata...

irma hasmie mmg shantek. tapi bab hood dgn hob tu tak tahu la. saya pun tgh carik2 jugak.

LYAfrina berkata...

huhu,.. lya x penha beli ..jd xtau nk guide cmner

whitecappuccino berkata...

ada duit beli jer jenama tu..cantik n puashati..
irma memang sweet!

Acik Erna berkata...

acik pun tak guna benda alah tu..he he.tak dapat nak bagi pendapat.

saniah berkata...

Klau nk beli hood ni tgk pd power sedutan dia tak kira jns apa pun..power tu yg penting....brand plk klau ikut kan brand rubine tu dh ok...tgk harga dan power nye ye..brbaloi ke idak...compare lah dgn brand lain mcm electrolux ke fargo ke fujihomes ...etc
Hihi itu je yg akak tahu... Selamat br shoppg :)

mak encik | SZ berkata...

hohoho kak...
dulu sy pakai el*a tu la kak..
tp gaknya kategori murahan saja dah di pakejkan kot,
after 2 years dapur tu dah retak seribu ...

http://syimirmikail.blogspot.com/2010/11/sila-pilih-pernyataan-yang-paling.html

mama aini berkata...

salam SSl..macam2 jenama ada dipasaran kan..mama tak guna hood..hu2x..sbb dapur kurang berasap..apapun irma cantik sangat, mama jumpa kat nilai 3 N(..tak sombong..ha2x..dia bersalam dgn mama..

kasihredha berkata...

akak punya main beli jugok dulu..sebab tukang yg buat karbinet suruh cepat beli unk built in...so hentam aja lah. Tapi dah 8 tahun masih ok je...mungkin jugok sebab tuan dia jarang masak..hihi

Nadiah Sidek berkata...

nadiah tak tahu la kak :p

irma hasmie bertambah cantik dan manis bertudung :)

- dieyana - berkata...

kebanyakan peralatan rumah dieyana memang guna jenama rubine, setakat ni okey la... tapi hood bukan jenama tu...tak pasti pula hood rubine ok ke tak...

dieyana suka irma sejak dia berhijarah, sejuk je muka.. (nk berhijrah mcm dia juga, sikit demi sikit..^__^)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ila pakai rubine setakat ne ok dah 6 tahun.. ila pakai tempat masak je , yg ats tue tak pakai sbb tak suka hehe

zara zaman berkata...

waaah mesti x sabo nak masuk rumah barukan... masa buat kitchen kabinet dulu dah include skali hob & hood brand Elba...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Tak tahu ttg hood & hob ni..tinggal rumah sewa jer.. ;)

Suka juga tgk irma ni..bertambah manis dia bertudung..

Kakzakie berkata...

Kakak bab pemilihan peralatan eletrik banyak hubby yg pilih sebab elektrical and engineering tu line dia...

Erma memang manis dan cantik...

Eye_nee berkata...

non hado pakai hood & hob ni..bila masak pakai tong oksigen cam nak gi menyelam tu takut lemas dek asap...hahahaha...

Serius tak tahu lah sis jenama mana yg paling bagus tuk Hood dan hob ni...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

nk tlg jwb pun x reti sebab kt cini x der juai pong....rasa kt najjah boutique oke gak

ckLah @xiiinam berkata...

Cantik Irma....

Komen pun tak bersngkut dgn hood atau hub...hehe

Dinas Aldi berkata...

Zaman akak budak sekolah dulu ada la arwah bapak belikan hood di dapoq, jenama apa hampeh la akak tak ingat tapi mak akak tak suka. Tak dipasangnya pun benda tu. Bila nak masak, dia bukak tingkap jugak jadi lama2 lingkup gitu ja benda tu..hehe..Lepas tu memang tak pernah install lagi dah.

Hehehe sekian saja maklumat yg tak membantu langsung dari akak, hehe..

Kabutar Diesel berkata...

hehehe rumah dah nak sipa ye SSL...er er comel lagi wife ambo dari irma...sungguh tak tipu pun hahaha

Maya Mayana berkata...

hood dan hob tu corong asap kat dapur ke kak? ala tk rajin nak belek dan membeli brg elektrik...

suka dgn irma skrg

Sha berkata...

i tak ada benda tu, almaklumlah masih lom ada own house lagi. uwaa...heheh

Fatin Mraz berkata...

selamat survey ya~

Anugerah Insani berkata...

rumah kita guna cap ayam...cubalah! ade bran??? haha

Tanpa Nama berkata...

maaf bertanya,apakah jenama dan kualiti yg bagus untuk hob,hood dan oven

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...