Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Khamis, Ogos 25, 2011

Berbaloi-baloi

 

Salam ladies, hyeeeeeeeeeeee!

 

Attention! Attention!!!!!! Ada satu pengumuman penting ingin disampaikan. Dengan dukacitanya dimaklumkan di sini bahawa tuan punya blog masih belum ada baju raya lagi! Itu saja. Sekian.

 

 LightningLightningLightning LightningLightningLightning

 

Waaaaaaaaa! Beraya dengan baju lamalah nampaknya raya kali ini. Pilunya. Takpelah SSL, kau pun bukannya muda lagipun jadi tak payahlah nak beraya kemain sangat, kan! Iyolah iyolah. Janji persiapan raya sekalian anak-anak syurgaku aka model-model tetap sudah settle semuanya.

 

Memang dah settle pun. Lama dah.

 

Sebenarnya tiga hari sebelum Ramadhan lagi saya dah siap-siap shopping sampai lebam. Semangat sungguh. Bukannya apa, kami beli awal sebab malas la nak bersesak-sesak di saat-saat akhir. Tensionnya bila membeli-belah dalam keadaan terdesak. Kita mudah jadi biol. Ntah apa-apa ntah, mana yang sedap mata memandang, main rembat aje tanpa fikir panjang. Ditambah pulak dengan keadaan orang yang berpusu-pusu, dengan penat puasa lagi, dengan duk heret anak lagi, jalan jem lagi adoi boleh pitam dibuatnya. Sampai saja rumah, badan dah lembik. Bila badan lembik macamana nak bangun malam? Perit, kan?! Ah, malas dah nak bayangkan. Jadi, natijahnya lebih baik shopping awal.

 

Tau tak kami shopping kat mana?

 

Kat Mydin @ JMI jewwwwww heheh. Yelah di situlah syurga membeli-belah buat golongan bukan  ber’ada-ada macam kami ni….

 

Baju-baju rayanya mak ai murah betul. Dah la stok baru sampai. Kualiti pun ok. Sebab murah, mahu aje 10 lori baju saya balun tapi nasib baiklah cepat-cepat sedar diri lepas tu hahaha. Sorang sepasang cukuplah, kan! Tak baik membazir woooo tapi memang puas hati betullah shopping barang-barang kat situ. Sayang Pakcik Mydin.

 

Inilah baju raya tak sedondon model-model tetap :-

 

bjagr25811 062  bjagr25811 075

RM29.90

 

bjagr25811 068  bjagr25811 073 

RM29.90

 

bjalg25811 006  bjagr25811 074

RM39.90

 

Tenung-tenung baju raya ni serious dah feeling feeling hari raya dah padahal puasa tak habis lagi ni hoiii.

 

Today’s Lesson:

Berjimat Cermat Amalan Berkat

 

Caucincau!

Rabu, Ogos 24, 2011

Pecah Kaca Pecah Gelas Sudah Baca Harap Balas

 

SALAM AIDILFITRI

 

image

 

SSL memohon sejuta kemaafan andai pernah TERkasar bahasa, TERsilap bicara, TERmarah yang tak kena, TERtanya tak tentu hala, TERkurang ajar, TERsasul yang tak sengaja, TERmoody tak semena-semena, TERumpat bila-bila, TERusik yang sengaja, TERsakitkan sesiapa dan segala macam ‘TER’ lagi.
I am sorry, I truly am…..

Dari lubuk hati & sanubari, Mohon Maaf Zahir & Batin!

 

^_^

 

Caucincau!

Isnin, Ogos 22, 2011

Nasi Goreng Cendawan : Tahukah Anda?

 

 

food22811 131

Menu sahur

 

 

Tahukah anda?

Ahli sains di seluruh dunia bersepakat jika Nasi Goreng Cendawan dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi Goreng Cendawan juga dipercayai boleh digunakan sebagai penawar untuk menceriakankan hati sesiapa saja terutama apabila dimasak oleh seorang blogger bernama So Shy Lady (bukan nama sebenar)…ngeh3X

 

 

RESEPI NASI GORENG CENDAWAN

Bahan-bahan
nasi semalam (bukan minggu lepas)
isi ayam, dipotong kecil-kecil
2 biji telur
sedikit serbuk kunyit
beberapa keping cendawan tiram yang besar, dihiris
serbuk lada putih
garam secukup rasa
sedikit minyak untuk menumis


Bahan untuk dikisar halus
sedikit cili padi
5 ulas bawang putih
separuh bawang Holland

Cara-cara
Panaskan minyak, tumis bahan-bahan kisar sehingga naik aromanya. Goreng hirisan ayam sehingga hampir masak. Apabila garing, masukkan telur, serbuk kunyit, cendawan, lada putih dan garam secukup rasa. Akhir sekali, masukkan nasi dan kacau hingga sebati dan rata. Tabur bawang goreng dan daun sup sebelum dihidang.

Nasi goreng cendawan enak dimakan panas-panas semasa sahur tambah-tambah jika ada ayam goreng berempah, pasti terangkat meja!

 

Caucincau!

Khamis, Ogos 18, 2011

Cukup, Cukuplah!

 

Salam ladies,

 

Saya sedar, bulan baik hari baik begini adalah sangat tidak molek kita mengata, kan. Tapi itu pakai mulut. Kalau pakai notebook tidaklah mengapa…..kwang3x.

 

Sebenarnya hari ini cadangnya nak kongsi resepi dengan anda sekalian. Almaklumlah mengikut pemerhatian saya yang begitu tajam menikam kalbu ini, kata kunci ‘resepi’ telah dikatakan menjadi kata kunci yang sangat popular dalam Google Search Engine Malaysia sepanjang bulan Ramadhan Al Mubarak ini. See, entri saya yang bertajuk Resepi Lontong dan Resepi Sambal Sotong Kembang juga turut terkena tempiasnya di mana sebelum ni tak pernah pun wujud dalam senarai tiba-tiba mendadak naik ke tangga ke-4 dalam Carta Catatan Popular Blog Tak Semenggah SSL ni.

 

Wow syabas buat I, eh..eh takkk…buat wanita-wanita Malaysia sebenarnya kerana telah terbukti walaupun diri kepenatan dengan pelbagai tugasan namun masing-masing masih tetap berusaha menggodek resepi dengan niat ingin menghasilkan juadah berbuka paling istimewa buat keluarga tercinta. Cayalah.

 

Namun demikian, puan-puan sekalian pada saat ini saya rasa nak tolak ke tepilah sekejap rancangan Bersama Chef SSL, ya kerana ada isu lain lagi yang lebih penting yang ingin saya kupas di tengahari yang berbahagia ini. (Sila baca ala-ala pegacara WHI)

 

Sebenarnya dalam mood gembira berpuasa hari ini, hati saya tiba-tiba berasa geram. Ini semua gara-gara mendengar berita di Radio Era pada pagi tadi tentang satu kes melibatkan seorang gadis di Subang Jaya yang telah dilaporkan hilang dan dipercayai diculik. Setelah disiasat rupa-rupanya didapati….damn gadis itu sebenarnya lari mengikut kekasih hatinya dan rahsia terbongkar apabila didapati mereka jugalah yang menjadi dalang di sebalik komplot rancangan penculikan diri sendiri tersebut. Lhoooo……Huk, aloh…bakpo gak mu jadi bodo lagu tu?

 

Adoi la penat betul, kan dengar kisah gadis hilang ikut teman lelaki ni. Jarang kita dengar kes anak lelaki hilang sebab ikut perempuan. Yang hilang lepas buat aniaya kat perempuan adalah banyak. Saya yakin gadis yang merancang penculikan diri sendiri tu pasti kena tipu hidup-hidup. Entah apalah yang dijanjikan oleh kekasihnya itu tetapi kita tahu mesti klise punya.

 

Mesti ada ayat-ayat sehidup semati dan cinta sejati. Dan gadis yang naif dan lurus bendul itu pun percaya. Kerana keluarga menghalang atau mungkin ada masalah lain maka terjadilah episod yang menyedihkan ini. Dia tak sedar yang dia sudah termasuk dalam perangkap yang dipasang oleh spesis manusia yang berperikebi#@&% oppss!! Sadis sungguh, kan! Mari kita berdoa agar perkara begini tidak berlaku pada ahli keluarga kita.

 

Di sini, kepada gadis-gadis di luar sana yang mungkin telah tersilap langkah, dengarlah pesanan khidmat masyarakat dari ahkak ini…….

Pulanglah ke pangkal jalan. Tolonglah! Kalaupun tak kesiankan mak ayah yang mengharapkan kepulangan anda, kesiankanlah pada diri anda sendiri. Jangan biarkan kebodohan orang lain mempengaruhi diri kita. Cukup, cukuplah!

 

Caucincau!

 

 

 

Red rose Semalam, lupa la nak taip… sumber teka-teki : kiriman Anugerah Insani. Jangan kecil hati, ya Anugerah Insani. Next time share lagi, OK!

Selasa, Ogos 16, 2011

Rindu Uols, Tau….

 

Salam ladies,

 

Genap sebulan saya tak bersiaran. Ya Rabbi, lama tu. Maaflah kawan-kawan semua. Terpaksa berehat jap sebab banyak betul permasalahan duniawi yang perlu diselesaikan baru-baru ni ….. sampai tak sempat langsung nak n9. Sedih tau…sob sob sob.

 

Tapi janganlah frust menonggeng ya, adik-adik abang-abang kakak-kakak sekalian, kini musim hibernasi saya sudah pun berakhir. I’m back! Ececececeh kemain ngada-ngada perasan ada orang frust, kan. Blog dah la tak semenggah mana. Ihiks…...suka hatilah kan, dah blog ni I yang punya ….. janji I rasa ayat I tu best muahahaha. Uweks

 

Alahai sebenarnya saya rindu gila kat ulos ni, tau. Terima kasihlah buat yang sudi menyinggah dan follow semasa ketiadaan saya. Thankies dan saya dah tak sabar-sabar lagi dah nak serang hendap uols pulak kejap lagi nih. Jaga-jaga uols!

 

Apa-apa pun sebelum menyerang hendap, kenalah update blog sendiri dulu, iye tak? Cuma permasalahan terbesar saya saat ini, tak tahu la nak tulis apa hari ni. Pulok dohhh…Hihihi….ah, hentam sajalah labu.

 

Maka dengan ini, apakata pada siang hari di bulan puasa ni saya mengajak kalian berteka-teki pasal kuih, boleh? Alah, bolehlah ya! Saya tengah tak ada modal ni….Layan jelah…hihihihi…. Cuma saya harap sesangat agar tiada sesiapa yang berpeluh atau tertelan saliva tengok gambar-gambar yang menggiurkan di bawah ni, OK! Kait jari kelingking….Janji tau!!!!

 

Nah soklannya,

 

Nak tau tak, kuih apa paling gangster? Tau tak? Eleh mesti tak tau. Tak payah susah-susah fikir….

imageJawapannya ialah….. Lompat Tikam

 

 

Kuih apa paling sexy?

image

Ok biar saya jawab! Jawapannya ialah…..Puteri Mandi

 

 

Kuih paling keji ?

image

Orang pantai timur aje tau jawapannya….Taik Itik

 

 

Kuih bajet cute?

image

Biarlah I jawab lagi….Cek Mek Molek

 

 

Kuih untuk awet muda?

image

Seri Muka…..eh, I terberi jawapan lagi. Baiknya I.

 

 

Kuih paling alim?

image

Kuih Ketayap. Eh, sebenarnya nak bagi clue je tadi…

 

 

Kuih suka pukul?

image

Ala kuih tu….Kuih Lompang

 

 

Kuih dalam zoo?

image

Ni kacang je….Badak Berendam jawapannya

 

 

Kuih yg bangun sendiri?

image

Kuih Bangkit la…

 

 

Kuih orang tak mandi?

image

OK yang ni uols cari jawapan sendiri!

 

 

Heheh…senang betul teka-teki di atas tu, kan! Sumber gambar : ehsan google

 

Itu saja perkongsian kita buat hari ini. Jumpa lagi. Selamat Berpuasa semua…… Subhana Allah! Separuh Ramadan sudah pun berlalu. No matter how we spent the 1st half, let's do our best in the second half. Ngaji jangan tak ngaji Quran, wahai SSL!

 

 

Caucincau! Assalamualaikum!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...