Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Jumaat, Disember 16, 2011

Takdir Fitrah Terindah

 

 

Semalam SSL pergi Jusco. Menapak dengan kaki sendiri sahaja lantaran jaraknya tak berapa jauh dari rumah. Bukan nak shopping gila pun. Sekadar beli sayur aje eh..eh..tak! Ah, dah malas  fikir pasal sayur lagi ha..ha. Semalam saya emo sikit tapi hari ni dah waras….percayalah!

 

 

akhthn 018

Saya belikan buku untuk model-model tetap dan…..

 

Nak tahu tak, semalam juga buat pertama kalinya dalam hidupku yang sudah tua ini, dan buat pertama kalinya juga sejak dah beranak-pinak…SSL belikan novel untuk diri sendiri!

  

                 nov 018

Inilah novel yang dibeli untuk diri sendiri di kala usia tua. Sila klik Hanis Azla

 

Sudah terlalu lama tak baca novel. Dulu di kala usia muda, memang akulah sikaki novel - dari pagi sampai ke malam saya kelek novel, tahu. Dah habis baca, otak still lagi berputar ligat fikir pasal konflik dalam cerita. Teringat-ingat watak-watak ciptaan itu. Lalu beremosi. Lalu berkhayal ha..ha.. Ngok betul! Tapi setelah meningkat dewasa dan terkecimpung pulak dalam bidang pekerjaan yang banyak menggunakan otak kiri, hobi membaca dari hari ke sehari kian pudar. Dan sekarang bila hidup dah semakin tua, membaca memang betul-betul kena struggle. Baca paper pun tak menyempat he..he..

 

Agak lama juga saya request novel Takdir Fitrah Terindah karya Hanis Azla ni dari kedai buku POPULAR. Jangan kata saya over pulak ye siap request segala. Sebenarnya SSL adalah regular customer kedai buku tersebut. Semua buku-buku untuk anak didik, merekalah yang supply. Kadang-kadang nak buku apa, SSL roger saje. Dah lama kami berurusan iaitu semenjak dari tahun 2006 lagi. See, betapa setianya saya dengan mereka. Ni kalau POPULAR tak bagi reward tak tahulah nak kata apa. Kiranya SSL ni dah layak jadi ambassador dah…. paling kurang pun patut dapat kontrak 2 tahun ha..ha..ha. Perasan selebriti la pulak makcik ni!

 

Waktu nak balik, dengan tak semena-mena hujan turun mencurah-curah lah pulak! Along menyuarakan cadangannya agar kami redah saja hujan tu. Huh, macamlah ibu tak tahu taktik kotornya nak main air hujan. Caitttt!! Setelah menghadiahkannya sebuah jelingan maut, dia akhirnya membatalkan hasrat terpendamnya itu. Untuk mengisi masa yang ada kami pun buatlah photo shoot di depan toilet.

  

 

akhthn 033

 

akhthn 034

 

akhthn 032

  Pendek kata kami memang tak senonoh, kan! Ha..ha.. 

 

 

Pagi tadi, misi pembacaan SSL pun bermula. Pada mulanya ia berjalan dengan lancar. Betapa melonjaknya hati ini konon-konon dalam masa satu hari saya mampu habiskan  bacaan ye la tuuu ….

 

      nov 016

 

Namun tiba-tiba niat saya itu terbantut.  Saya cuma mampu membelek beberapa halaman saja lantaran sering diganggu oleh masalah kesihatan salah seorang model tetap. Yang mana satu? Alah, budak yang terkinja-kinja nak main air hujan itulah. Dia tak sihat sangat hari ni.

 

Ok lah saya kena pergi jenguk budak tu sekarang. Iye...ye….pergi sekarang!

 

 

 

 

Caucincau!

24 ulasan:

KhaiRin berkata...

mmm da abis bc nnt pinjam bleh? hehe

Hanis Azla berkata...

ala siannya model tak sihat pula.. byk sgt photoshoot kot.. terima kasih banyak yer kak atas sokongan pada TFT.. Saya hargai sgt2.. Harap2 akak menyukainya.. selamat membaca.. nnt bolehlah komen untuk saya memperbaiki mutu penulisan.. p/s : terharunya dgn entry ini.. terima kasih kak..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

ai pulak mmg hantu novel akak
verangan selalu hahaha

RynaHakimi berkata...

Hallamakkkk...photoshoot depan toilet tu.. hahhaha.. Kite pon dah lama tak beli novel.. Masa belaja dolu2 suka jugak beli..

Amiizaa2001 berkata...

sangat comel mereka bertiga:):)

Asrul "iLham" Sany berkata...

akak dah dapat adiah novel dari Syrena?

sb ada yg pemenang lain pun masih tak dapat lagi, siot tol sy dah seminggu kirimkan. hampeh.

kalau tak dapat gak hinggu ujung bulan ni, sy bg novel yg lain.

p/s : comel tol dak2 tiga orang tu :D

Cho Zila berkata...

gituler kan dulu2 memang kalau takat baca novel tebal2pun sekejapjer habis sekarangni macam2 halangan... nak buat camner... teruskan lah sehingga habis.. takdirkan fitrah yang terindah...

whitecappuccino berkata...

Oh dah beli ya? akak pun memang hantu novel juga..memang selalu beli, walaupun beli bacanya tak tau bila, tapi cuti sekolah ni akak sambung balik aktiviti baca novel ni..nanti minggu depan nak beli jugak novel pertama Hanis Azla ni..

Dinas Aldi berkata...

Haaaa dah beli jugak akhirnyaaa! Selamat membaca & semoga Along cepat sembuh naa!

Nazayiena berkata...

wah dah ada peningkatan utk diri sendiri tu....teruskan byk membaca.
Cadangan Along yg dikira bernas jugak nak redah hujan tu wlpn ada agenda disebaliknya.

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

SALAM.SOK2 DAH HABIH BACA..KASI K.ATIE PINJAM LAK YER :D

Fatin Mraz berkata...

sejak pindah ke pantai timur..lama dah tak ke jusco..

rindu.. hehee

mama aini berkata...

percaya tak mama selalu beli & baca novel..he2x..org kata pembaca novel ni jiwang orgnya..he2x..betul ke?..

idasm berkata...

ida baru khatam 2 buah nv (bukan nv ombak rindu) minggu ni. mmg dh lama jugak x bc nv tp stok nv mmg berlambak. gara2 filem ombak rindu.. terus rasa nak feeling bc novel pulak.. hahaha...
dan dua2 nv yg ida bc tu .... semuanya ada part yg tangkap leleh punya..

anisalya berkata...

dalam pada tak sihat ada hati jugak nak main hujan ek...

Totie@Tomy berkata...

sebut pasal novel lama betul tak shopping novel baru...

Umie berkata...

get well soon ye along...;-)

akak, saya pun kaki novel gak..tapi semenjak duk jepun nie takde la terbeli lagi dah... plus kalau beli pun amik masa seminggu lebih baru bole nak abiskan baca 1 buku tu...kalau dulu2x sanggup tido lewat nak abiskan baca novel...isk3x <----- kalau stayback baca Quran lagi bagus..hehehe

Aidah berkata...

Comel2nya model tuuu. Sukee akak tengok. Akak sekarang ni belum datang minat nak baca novel, entah kenapa tak tahulah. Zaman dulu layan je malah akak ni pernah menulis citer2 macam ni, zaman sekolah dulu. Hehe.

atikah hassan berkata...

bestnya akak da ade 3 buah hati yang kiut-miut. geram je rasa. macam nak ade anak sendiri. ooppssss. akak, nanti kalau da habis baca novel tu share2 la. kalau best boleh la nak beli. kesian akak, tak de masa nak baca lagi. tapi memang macam tu kan. kalau ade anak mesti anak yang no 1 dalam hidup sebab mak kite pun macam tu. haiissshhh. tetibe rindu mak plak dah. anyway, im done following u. feel free to hit me back ya! ^^

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

rajinnyer dorang membaca...
my alya suke gak, tp suke tgk gambar..
heheh, sudah jemu tgk..
di conteng plak buku tu.. ;-p

Kamalia berkata...

get well soon buat ank akk..
sy pun ade gak beli novel nih,kak hanis poskan..tp,lom smpt baca dah..dah baca,bagitau sy ye..

Eye_nee berkata...

uh mu doh li doh novel tu...ambo lum lagi...tok leh bayngkan muka mu bg jelingan mauk tu...

wahida berkata...

dulu saya pun hantu novel, bila dah beranak pinak ni mmg tak nyempat je baca novel..last baca novel Kak Hanis Azla tu la...mmg best tau novel tu...

~ yus ~ berkata...

belum sempat baca novel hanis lagi. Cari2 tak jumpa2 juga,(alasan)..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...