Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Isnin, November 14, 2011

Semakin Besar, Semakin Macam-macam

 

 

Dia sangat mudah terpengaruh akan perbuatan ibunya.

Ibunya suka membaca, dia pun suka juga. Buku ibu, bukunya jua…. habis koyak-rabak dikerjakan!

Ibunya menyanyi, dia pun sama. Ibu sukakan lagu MJ, dia pun suka juga.

Ibunya mengaji, dia pun turut mengaji. Quran ibu, Qurannya jua…. bagi iqra’ tak mahu!

Ibunya suka makan ulam, dia pun suka juga. Ibu bantai makan petai, dia pun bantai sama.

Tapi suatu pagi, telah berlaku sesuatu yang aneh…..

Ibunya tebar roti canai segera lalu hidangkan depan dia.

Diserikan juga dengan kuah kari semalam.

Ibunya cecah, dia tidak.

Ibunya sua mangkuk kari ke depan dia, dia tolak.

Ibunya tegur lagi  suruh cecah, dia masih buat tak endah.

Hairan.

Tak pernah pernah macam tu.

 

 

roti canai adik lg roti canai

Hatta jeling pun tidak….

 

 

“Tengok ibu makan, dik….kari ni dapppp! Betul, dik!” Pengaruh si ibu.

Sampai ke sudah dia buat donno. Nampaknya kali ini dia dah tak terpengaruh lagi dengan perbuatan ibunya.

“Adik tak suka kuah ni la, bu.”

“Habis, adik nak cecah dengan apa?”

V

V

V

V

V

V

V

V

 

“….dengan budu!”

?????????!

Oh, memang aneh!

Yang pasti ini bukan pengaruh ibunya. Angkara siapakah ini?!

Dengan tak semena-mena ibunya pun pengsan di tempat kejadian.

 

 

 

Caucincau!

32 ulasan:

gedek! berkata...

dia suka berblog, tak...?

haha

Kakzakie berkata...

Biar betul dik makan roti canai cecah budu. Hihi... tak pernah auntie dengar tau sayang... Mesti sesaja nak uji mama ye:)

ajumohit berkata...

Like mummy like daughter heheheh, klaka je anak ssl ni, sib bek mkn kt Umah, klu kt kedai cmno? Hihi

dieyana berkata...

hahah, adik dan ibu sgt kelakar..angkara siapakah itu SSL? =^__^=

ainnoraini berkata...

ni mesti ikut mama dia ni tau...

ade benarrr kaaa...

So Shy Lady berkata...

gedek! : haha akan dperturunkn ilmu bbrp thn lagi


kakzakie : itulah mlampau btul pmintaannya!



ajumohit : kna cari kdai selera klate nmpak gaya nye haha

So Shy Lady berkata...

Dieyana : tak tak tak. bukan angkara ibu dia, betuLLLLL kihkih



ainnoraini : hahaha smua tuduh ibu dia hahaha! Ibu dia mmng budu zombie tp cecah dgn roti canai tu oh itu mmng sungguh over

Ann Huda (Ate) berkata...

Mmg aneh. Roti canai cecah budu...oho...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

roti canai cicah budu rasa apa ekkkk
hahaha...budak2 mmg suka ikut cara kiter...baik buruk kat sini la penting kan

Asrul "iLham" Sany berkata...

owh, rasa oriental...muahahha

So Shy Lady berkata...

Ate : ye, mmng aneh n dselubungi misteri


Lady Ayu : asrul dh pnah rs, ce tanya dia hihi



Asrul : woho rs oriental, klass tuh ;P

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

hehe..
nak cicah deangan budu ye..
apa rasa dia tu?? :D

munna berkata...

cicah budu....tak dpt munna bayangkan rasanya

Hanis Azla berkata...

he..he.. comel.. bab cicah budu tu paling comel..

Nazayiena berkata...

Camne le rasanya roti canai klu cicah ngan budu,ha3x...

No Lan berkata...

hahahahhaha....sedap ke dik nak cicah budu hahaha...macam2 karenah la anak2 kan akak..suke tengok adik..cumil je..

MULAN berkata...

hehehee.... sedap budu tu dik... meh share dgn aunty...

ieda berkata...

uikk cicah budu ! ...
loooh ... x pernah dgr nie ..
sedp ke tuu :)

♥MAMASYAZA♥ berkata...

wahhhh budu pun ok ape, sedappp, en. abah suka sgt

kasihredha berkata...

hihihi
anak2 akak pun suka budu
tapi makan dgn nasi bukan dgn roti canai...hihi

eMMe berkata...

keletah la anak u SSL, heheheheehehe....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

hahaha..sapa suka makan budu kt umah tu? kak oo kak..dh sedar dr pengsan lum?

(Lizz) http://www.mummycute.com/ berkata...

wah dik roti cecah budu kalo nasik tu ok lagik...

No Lan berkata...

terima kasih atas nasihat akak..No mmg sedang mencari kurma tp xde stok pula kat tambun ni..menyesal tak beli banyak2 time balik klate hr tu..

NM02 berkata...

gapo??? roti cicah budu? kalah anak jati kelate lagu nih... hehehehe

maya amir berkata...

terbaekkkk...haha...budu pun budulaa dik..mana tau mmg betul2 sedap roti canai & budu...haha..comel tau,geram tgk:)

anisalya berkata...

comel sgt smpai nak cicah dgn budu.

Umie berkata...

hahahaha... multi-racial betul adik nie.... bagus2x! nnt aunty pun nak try la roti canai cicah budu...mesti rasa mantopss kan..;-)

Eye_nee berkata...

Huk ALoh....budu sokmo...mu bagi dok ke dia...
biaq pi la..dah dia suka..hang jgn nak kalut tak bagi pulak...eh tetibe terckp Kedah sekali..carca marba komen gua ni Shy...

Dinas Aldi berkata...

Kahkahkah lawaklaaa! Sapa ajaq dia tu! Ibu sampai pengsan di tempat kejadian :D

Ros berkata...

Salam,

Ha.ha...budu lagi sedap dari kuah kari,ikut sapa ni ha.....makan roti canai ngan budu nih....

CIK JATT berkata...

mana pulak la datang pengaruh tu ehh. tetiba budu pulak kuar:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...