Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Jumaat, November 18, 2011

Pasukan Malaysia Pulang dengan Kenderaan Antihuru-hara

 

 

Buka je blog pagi ini SSL tengok pada kata kunci carian, ramai betul orang duk cari berita pasal pasukan bola sepak Malaysia. Amboih ayat kemain ‘ramai betul’…… padahal beberapa orang je pon…..kihkihkih.

 

Baiklah untuk memenuhi permintaan beberapa orang pencari itu maka pagi ni SSL kongsikan dengan anda berita yang agak melukakan di sebalik kesuksesan pasukan bola sepak Malaysia mengalahkan Indonesia 1 – 0 semalam. Berita seratus peratus diceduk dari Kompas.com.

 

 

 

Dua kendaraan anti huru-hara disiapkan oleh aparat untuk mengangkut timnas Malaysia U-23 usai mengalahkan Indonesia 1-0 di penyisihan terakhir SEA Games XXVI, Kamis (17/11/2011)

 

JAKARTA, KOMPAS.com Tim nasional Malaysia U-23 harus pulang dengan kendaraan antihuru-hara (Baracuda) milik aparat setelah sukses mengalahkan tuan rumah Indonesia 1-0 dalam laga terakhir penyisihan Grup A SEA Games XXVI-2011 cabang sepak bola di Stadion Utama Gelora Bung Karno, Kamis (17/11/2011).

 

Para oknum suporter yang menggunakan atribut pendukung Indonesia memang telah menunggu pasukan "Harimau Malaya Muda" di depan pintu merah, serta pintu masuk dan keluar untuk tim Malaysia. Teriakan "tak bisa pulang", "maling", "tangkap malingnya" dan yel-yel lainnya dilontarkan oleh sebagian pendukung Indonesia sambil menunggu.

 

Demi menghindari hal yang tidak diinginkan, pihak keamanan bersama panitia memutuskan untuk menggunakan Baracuda demi mengamankan pasukan Ong Kim Swee tersebut. Setidaknya, ada dua Baracuda yang disiapkan oleh pihak keamanan untuk mengangkut timnas Malaysia dan sejumlah tim ofisialnya, baik ketika datang tadi maupun saat pulang.

 

Pengamanan ketat memang diberlakukan mengingat Malaysia merupakan musuh abadi Indonesia di kancah persepakbolaan Asia Tenggara. Namun, Pelatih Kim Swee menilai hal ini bukanlah masalah besar dan tidak akan memengaruhi mental anak asuhnya.

 

"Oh saya bisa memaklumi ini. Saya tahu bagaimana situasinya. Ini bukan masalah yang besar," ujarnya kepada wartawan. 

 

Petikan sebahagian komentar untuk artikel ini:

 

  • pemain indonesia semuanya orang negro..mana orang jawanya..semuanya ngak bisa main ya..malu loh..

 

  • POKONYA TETEP INDONESIA

     

  • kalah atau menang itu selalu ada dlm setiap pertandingan...saya mengakui klu hari ini tim malaysia bermain bagus, sementara tim indonesia bermain kurang maksimal dan kurang beruntung.kita semua harus jd suporter yg sehat !! klu menang ya senang tp klu kalah ya harus siap menerima kekalahan itu baru namanya suporter pintar !! selamat untuk tim malaysia kami tunggu di FINAL...

     

  • Udah kalah banyak pulak ngomelnya... Hari ni tak pake laser pun KALAH...

 

  • Jempol untuk pihak keamanan dan panitia, walau pun tim Indonesia kalah, tapi kita bermain adil dan jujur... enggak pakai laser kayak di itu tuh.

 

  • Dasar mental maling...skali maling tetap malingsial..HIDUP MALINGSIAL

 

  • Supporter sehat gimana??? lagu kebangsaan negara lawan aja g di hormati.... kalau menang, lawannya di malu2 kan.. kalau kalah , Alasan terus... yang g bisa menerima kekalahan itu suporter Indonesia.. buktinya, Liga super Indonesia ribut terus... Itu bukan orang negro brother, itu orang papua bro...dasar malingsial goblok ko komentar..

 

  • pelatih Timnas Malaysia Pulang dengan Kendaraan Antihuru-hara dan harga diri yang sangat memalukan stelah dirinya diusir oleh wasit..

 

 

SEKIAN SAJA BERITA DARI JAKARTA.

 

 

Fuhhh…lega, dah boleh tukar slang sekarang. Alahai…. entah apa-apalah diorang tu!

 

 

 

 

Caucincau!

16 ulasan:

Asrul "iLham" Sany berkata...

wah, ibuk baru dapat malaysia ya? hahahhaa

Tanpa Nama berkata...

Indonsial

kasihredha berkata...

tak de semangat kesukanan...
sungguh memalukan

eMMe berkata...

my hubby baru pulang dari Jakarta, dia sgt sedih dengan sambutan rakyat Indonesia terhadap Malaysia, dowang tak respect kite, lontar batu kt Jalur Gemilang n anggap Malaysia ni musuh mereka, caci maki, mengejek2 bile atlet Malaysia beraksi...tapi dowang lupa,tak sedar diri bile nak keje dtg kat Malaysia gak, dok semak kat Malaysia....

RynaHakimi berkata...

Emo la diorang nih.. tak profesional lgsung.. ntah pape. ape la yang diorang dengki sangat ngan Malaysia ni.. jakun tak abis2

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

penyokong yang sangat fanatik..nyampah tengok..tak profesional langsung...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

ai baca pong dah jadik org indon gak
permisi ya ibu ngeee

Hanis Azla berkata...

tergeliat lidah membacanya.. he..he.. baba tak hormat lagu kebangsaan kita tu mmg membuatkan hati terasa bagai dihiris semalam..

myamyza berkata...

TQ FOLO KITE, FOLO KAMU JUGE YE..

Kabutar Diesel berkata...

Sejak dari dulu kami sekeluarga benci Indonesia..kita bantu depa dalam banyak hal..termasuk pelbagai peluang kerja kita sediakan..tahkala Tsunami melanda sapa duk pi tolong???tahkala hutan depa terbakar Bomba mana pi tolong???sapa pencuri dan penyangak di malaysia??rakyat negara mana????Namun setipa simpati kita setiap derma kita setiap bantuan kita setiap sokongan setiakawan kita depa balas dengan tapak kaki pada pertolongan kita

idasm berkata...

rasa cam dok kat jakarta aje.. hehehe...

Nazayiena berkata...

Kenapa diorg xde semangat kesukanan langsung,dah adat pertandingan ada yg kalah dan menang tp tgk pasukan M'sia berasksi baikkan...

anisalya berkata...

org indon siap bakar bendera kita lg. tak paham betul la. serumpun tp tak se'bulu'.

mak encik | SZ berkata...

memangggg ntahapa2 la orang2 pesen gitu! wat sakit jiwa je pikirkan dia kak...

MULAN berkata...

diorang ni memang over the river sokmo.... semangat kesukanan kurang sangat..

yua berkata...

skuad harimau terbaek =)

nti final lawan ngan indon jugak. hmm =.='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...