Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Isnin, Oktober 24, 2011

Terima Kasih Thank You Gracias Toce Toce Arigato Merci Xie Xie

 

As Salam ladies,

 

Em....lama dah cerita ni tersimpan dalam draf.... tak publish sebab kamera rosak tak dapat snap gambar uhuk. Tetiba aje rosak. Benci betul. Campak ke laut baru tahu. Mood nak berblogging pun hampir-hampir melayang. Mana best takde gambar. Menyiarkan entri tidak bergambar umpama mencecah biskut marie ke dalam budu… rasa tak yummy!

 

Ok, sebab dah pinjam kamera handphone orang lain dah, maka hari ni saya siarkanlah entri special ini…….

 

Pada suatu petang sebaik sahaja selesai kelas terakhir dan anak-anak didik mulai beransur pulang ke rumah masing-masing, saya pun bergegas menunaikan solat Asar. Usai solat saya pun menyertai model-model tetap. Mereka begitu asyik sekali menikmati milo panas beserta kuih popia sosej sambil mata khuyuk melayan sinetron di layar TV.

 

Tiba-tiba kedengaran pintu diketuk orang. Ketukan keras bertalu-talu tanpa ucap salam itu benar-benar memberi keterkejutan yang bukan kepalang. Saya mengurut dada. Mujur tak tersembur kuih popia sosej di dalam mulut. Suasana bertukar hening seketika. Anehnya tidak ada  seorang pun di kalangan kami berani melangkah ke pintu. Masing-masing berpandangan di antara satu sama lain.

 

Masing-masing fikir itu hantu……

 

Padahal……..

 

Oh, cik abang poslaju rupa-rupanya ingatkan sape tadi…….. kusss semangat! Cik abang poslaju menghulur sebuah bungkusan buat cik adik manis. Dalam cerita ni cik adik manis merujuk kepada saya la, sape lagi… haktuiiiiiiii

 

Ingatkan untuk siapa rupa-rupanya bungkusan tu untuk cik adik manis haktuiiiii sendiri. Wowowow ole-ole Langkawi dari sahabat blogger kesayangan iaitu adik sz aka mak encik sudah sampai. Alhamdulillah.

 

Wajah model-model tetap yang sedari tadi nampak panik kembali bertukar ceria. Dengan rakusnya mereka merampas bungkusan tersebut dari tangan saya. Masing-masing bukan main struggle lagi nak bukak balutan parcel. Over excited je kami sebab tak tahu kan hadiah apa. Adakah set pinggan mangkuk? Jengjengjeng……tapi macam dapat agak je. Agaknya FM ni..hihi...

 

 

nokifmrt110122 031

kan dah kata…..

 

Nasib baik mak encik guna poslaju, selamat je FM tu takde pecah-pecah atau retak menanti belah..hihi..tqvm ye mak encik! …..cumil…...Dan dan tu jugak model-model tetap berebut-rebut sesama diorang macam la tak pernah jumpa FM selama ni! Isyh isyh… anak sape la niiii….Geleng kepala.


 

nokifmrt110122 037

 

Sekali lagi buat sz aka mak encik, akak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih thank you toce toce arigato gracias merci xie xie dan apa-apalah ucapan yang seangkatan dengannya atas ingatan ini. Moga tali ukwah kita akan terus terjalin kekal berpanjangan. Terharu pulak rasanya dan sekali lagi akak nak minta maaf banyak-banyak ye sebab lambat betul publish entri special ni huhuhu. Sebagai denda akak dah hadiahkan sebijik penumbuk kat pipiku yang gebu nih, adusss!!

 

Nanti akak belanja mak encik laksa pasar malam SU yang best sangat tu, OK! ;D

 

 

Caucincau!

27 ulasan:

mak encik | SZ berkata...

hahahaa...
alaaaakaakkk..
ku tunggguu hari rabu ku pegi dok tepi gerai laksa tu tunggu akak manissss datang ;p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

Hikhikhik
Best part Cicah biskut marie ngeee
Best dpt FM pree khennn

Nazayiena berkata...

baiknya punya perumpamaan cecah biskut marie ngan budu.....tersenyum akak baca....

Teratak Hami berkata...

Nak jugak FM free :-)

Hanis Azla berkata...

jeles betullah.. dahlah cantik manis.. dapat FM pulak lagi.. he..he..

Dinas Aldi berkata...

Fewit, dapat FM dari Langkawi tuh! Fewit fewit!

Fatin Mraz berkata...

FM nak FM gak!! =]

Eye_nee berkata...

mu ni ambo tok seh nok baye ke hok mencicoh budu denge biskuk marieee....

Kabutar Diesel berkata...

biskut meri dengan budu wakakakakakaka

kasihredha berkata...

hihi gelak je akak baca peribahsa baru bagai biskut marrie dicicah budu.

best dpt fm
kita senasib...hari tu kamera akak rosak rasa tak berseri je hidup hik2
dah beli lumix tak?

MULAN berkata...

waaahhh... mesti best dpt FM kan.. tompang seronoks..

Acik berkata...

eeeiiii ... fridge magnet. acik suke fm. heheeee

mamaNoriz berkata...

wah, cam novel je intro!

hehehhe

halila Ibrahim berkata...

Wahh .. intro punya gempakk ...

Best la dpt FM free ..

ainnoraini berkata...

bestnye dpt FM..boleh buat kenang-kenangankan...

gedek! berkata...

budu?

pemangkin tu!

kakcik berkata...

Hahaha... cantik perumpamaan itu 'bagai biskut marie cecah budu'!...

mama tim berkata...

fm free sapa tak nak kan?..cantek fm langkawi tu..

qemaishak berkata...

Suka dapat FM kan..cantik.

NM02 berkata...

wow... terbaik lah!

Kakzakie berkata...

Inilah ukhuwah berblog, macam-macam cara utk mengeratkan silaturrahim... Tahniah dari kakak

munna berkata...

best2 dpt FM.....

~ yus ~ berkata...

bertambah nampaknya koleksi fm ya ssl

Hanis MY berkata...

petai dan ikan bakar cicah budu pernah makan biskur hurrmm belum cuba hehe lawak la akak ni... bestnyaa dpt fm i likeee fm...

suri solehah berkata...

bab analogi biskut marie cicah budu yang tak tahan tu..eh tapi mana tahu yummy gak..nak try uat lahbalik kjel nanti hehe

Norhafiza berkata...

waaaah..tahniah ye kak..No pun klo dpt pemberian org mesti hepi sakan..nnt leh wat koleksi byk2 ye kak..kenangang tuh..

wahida berkata...

bertambah lagi koleksi FM akak kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...