Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Isnin, September 26, 2011

Mari Menjadi Slim

 

Salam ladies,

 

image

epp epp ni bukan perut I!

 

Bulan ini memang betul-betul  mendajalkan bentuk badan. Baru je beberapa minggu lepas bentuk badan SSL ala-ala JLo uwekkks tapi sekarang ni ya ampun sekali pandang macam bentuk tong, dua kali pandang macam seekor elephant, tiga kali pandang dah macam sebuah bulldozer dah. Lemak-lemak tepu bukan main bermaharajalela lagi di bahagian perut. Perut semakin membuncit, makkkk! Itu la makan tak beringat. Main bedal je apa saja yang nak dimakan.

 

Ni tak boleh jadi ni. Maka tindakan drastik perlu dilaksanakan sebelum masalah menjadi lebih parah.

 

Konon-konon hujung minggu yang lalu berazam tak nak jadikan perut mangsa kerakusan nafsu makan yang meluap-luap lagi dah. Tapi sayang seribu kali sayang. Misi untuk menjadi slim telah gagal. Sabtu lepas kakak SSL dan famili dari Kelantan berkunjung ke rumah sebab nak hadiri Majlis Konvokesyen kakak di UKM yang berlangsung semalam. Seronok betul dapat luangkan masa bersama sebab sebelum ni kami memang jarang jumpa. Maka untuk meraikan tetamu special itu maka dengan berat hati (berat hati la sangatttt) SSL terpaksalah melupakan misi suci sesuci lebaran itu buat seketika sebab kalau tak de acara mencekik melantak mentekedarah segala memang tak sah. Inilah senarai menu kami.

Pagi: Nasi Lemak

Tengahari: Soto

Petang: Laksam Kelantan

Malam: Ulang makan makanan sama berulang kali

 

Kakak SSL dan familinya makan ciput aje sebab masing-masing dah melantak masa dalam perjalanan. Jadi siapakah yang telah menjadi mangsa meghabiskan makanan berlambak-lambak tuh? I jugakkkkk. Sambil borak sambil bergendut-gendutan. Sambil memenuhkan perut sambil bergurau-gurauan. Lastly bersandar kekenyangan tahap dewa. Macam tulah cerita dia. Tragis sungguh! T_T

 

Dan hari ni tiba-tiba…..Eh, eh bakpo nih?!

 

Hek eleh SSL tak payah la mu buat-buat terkejut bila butang baju kebaya mu tiba-tiba tercabut dan kain tiba-tiba sendat tak boleh nak tarik zip. Sedarlah wahai SSL. Mulai sekarang mu janganlah makan rasuah lagi. Ehhh, mu janganlah makan banyak lagi!

 

Huhuhu baiklah dah insaf dah niii…

 

Marilah menjadi slim. Tips untuk menghilangkan perut buncit :

Asam jawa dan garam dibancuh dengan segelas air panas. Embunkan semalaman. Esok paginya minum air tersebut sebelum basuh muka atau buang air kecil.

 

Ok, malam ni janji akan buat sambil tak lupa berdoa mudah-mudahan perutku slim dan potongan badan kembali seperti lekukan gitar Sepanyol, ewah.

 

 

imageimage

contoh bentuk badan seperti lekukan gitar Sepanyol

 

 

Caucincau!

41 ulasan:

Maya Mayana berkata...

yana pn nk slim tp tk dpt la nk mcm gitar sepanyol tu...ahaks :P

ajumohit berkata...

Hheheheh lawakla ssl ni, ya ampun mmg betul pun, akhir2 syawal makin rancak mkn2nya hahahaha... Tq utk petua ini, bolehla bkongsi keberkesanannya hahahha

Eye_nee berkata...

apa yg mu royak ni benar belake....perut akk ni Ya-Allah spare tayar macelin lagik..ya-ampun...seluar nak pegi keje pg td siap tak dikancingkan button dia..tak bolehhhhhhhh kooo....gemuruh darah makk noksss....

gedek! berkata...

betol2 nak kena 'embun' ke..?

Amiizaa2001 berkata...

hehehheheheh tergelak ku baca :)
nak diet + panjang umur, jgn makan malam....makan heavy lunch sahaja:):)

Asrul "iLham" Sany berkata...

kelassss akak jadi cam retis pasni...

:D

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

hehe..klakar jer baca.. ;)
Mcmanalah erk nk dptkan bentuk bdn mcm lekukan gitar spanyol tu..huhu.. ^__^

Joey berkata...

terbaik bentuk guitar sepanyol..

apepun jgn give up..

norh berkata...

saya baca, pastu niat nak kurus..tapi tetap makan tak ingat jugak..he he.. last sekali, bye bye macam tu ja la

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

kak..marilah cuba produk Green Fit yg sy jual utk bantu akak mencapai misi..kalau sudi jenguklah ya kat blog sy yg satu lagi tu (akak cariklah link dia kt blog cik betty sy tu..inspirasi sihat&cantik)..maleh nk tepek link kt sini

~izan~ berkata...

boleh plak 'bergendut-gendutan' hehe. comey la ayat tu hehe

tp kalau tgk gmbr profile akak tu,runcing tau jari jemari kak hehe

Nadiah Sidek berkata...

hihi..musim raya memang macam tu kak :D

Ekin berkata...

wow!!super menarik info nie..hehehe..=)

Kakzakie berkata...

Sebulan lepas minum air asam ini jangan jeles tau kalau yg nampak macam gajah dah jadi macam zirafh je tau. hihi....

Miecyber berkata...

Nak slim gok...

mamaNoriz berkata...

nak tiru lah sbb sya bukan bulldozer lagi tapi dah molat tahap gaban!

huwaaa....

salam kenal :)

Umie berkata...

amboi ahkak...kellas gittew pinggang mcm lekukan gitar sepanyol ye..

akak, skrg kite tgh disiplinkan diri.. NO heavy foods after 8.00pm ... Alhamdulillah maintain aje berat below 50kg...aii loikeee!!! hehehe

ieda berkata...

ekekke syawal dah nak habis ..
sila diet kembali
utk sihatt je bukan setakat utk cantik kan dik :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

sama la
now ai diet x mkn cake ngan desert
so within 3 weeks dah boley pakai blk jeans saiz 26 ngen baju saiz S ngeeee

h4ni3 berkata...

hi SSL
jom diet!
saya pun sama, tak larat dah ni tgk perut da buncit.. hehe

Hanis Azla berkata...

samalah dgn saya ni.. lemak tepu dah bertambah tepu.. he..he.. malam ni nak cubalah petua tu.. klu mujarab boleh dpt shape gitar spanyol tu.. ha..ha..

chichi berkata...

fuhhhh..susah la nak kurus blik..kene ada semangat azam yg tinggi...

NM02 berkata...

maksud embunkan semalaman?

zati embong berkata...

kak,embunkan semalaman?kena biar ke?letak dlm peti ais bleh?

WuMing berkata...

He..he..he..

zaidah berkata...

nak try jugaklah tips nie..manalah tahu bleh jadik gitar sepanyol....

~ yus ~ berkata...

kak..embunkan semalamam maksudnya kena letak kat luar lah ya air tu??

nak cuba buat gak ni, terasa perut makin buncit..huhu

Dinas Aldi berkata...

Akak ni dari kecik sampai sekarang tak pernah ada body gitar Sepanyol jadi & ku rasa tak mungkin akan dapat memiliki body itu, wakakakakak!

kakchik@ella berkata...

KC pun teringin nak slim. Jom!!

wahida berkata...

hari tu baru timbang berat badan, naik masyaallah...terkejut sbb berat tu adalah berat masa preknen dulu...huhu...

So Shy Lady berkata...

Kalau diikutkan petua orang tua2, lebih afdal jikalau air tu diembunkan tlebih dahulu yakni mendedahkan air tu smalamn di luar rumah agar tkena udara malam.

tapi klau duk bandar mungkin t.ssuai kot sbb udara kurang bersih. Cukuplah diembunkan dlm rumah sj ;D

Kabutar Diesel berkata...

kakaka mis so shy lady nak suh my wife praktik petuan puan la hahaha..sedia ko ambo sekali :)

NzA berkata...

petua yg baik tu ttp akak kalah dgn asam jawa..kalau minum confirm muntah2 smapi kluar ijau...hu...

Dee berkata...

apa kata kita puasa tiap isnin dan khamis..di samping dpt pahala dpt juga body selim melim..kehkehkeh..

lg satu..kalo nak embun2 tu..silap2 air asam jawa aku kena minum dek kucing jalanan..hahaha..

kasihredha berkata...

akak dah follow
kalau sudi follow le akak hihi

kena embun ke? tu yang malas nak buat tu..hik3

ainnoraini berkata...

entah bile nak kurus pun tak tau ni...asyik makan jer...

Hanis MY berkata...

skrg dah gem gem wuwuwu nk selim melim jugak tapi tak mampu la nak jadi mcm lekukan gitar spanyol haha naka la...

idasm berkata...

SALAM SSL..
thanks atas kunjungan..
lawaklah aya2 SSL. seronok pulak baca.. ekeke..

jom kita sama2 menyelimkan diri... try ajelah.. mana tahu berjaya.. hehe

ohya.. pernah dtg ke restoran ye.. lepas ni kalau jumpa ida tegur yea..

anisalya berkata...

kalau bentuk badan dah berubah kena diet la kak. hahaha...

yua berkata...

sy x slim.. tp jenis bentuk badan kurus kering hmm. xtau da nak mkn apa nk bg naik skit body

Cik SHiNJU berkata...

nak try la petua ilangkan lemak kat perut tu..
huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...