Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Selasa, Ogos 16, 2011

Rindu Uols, Tau….

 

Salam ladies,

 

Genap sebulan saya tak bersiaran. Ya Rabbi, lama tu. Maaflah kawan-kawan semua. Terpaksa berehat jap sebab banyak betul permasalahan duniawi yang perlu diselesaikan baru-baru ni ….. sampai tak sempat langsung nak n9. Sedih tau…sob sob sob.

 

Tapi janganlah frust menonggeng ya, adik-adik abang-abang kakak-kakak sekalian, kini musim hibernasi saya sudah pun berakhir. I’m back! Ececececeh kemain ngada-ngada perasan ada orang frust, kan. Blog dah la tak semenggah mana. Ihiks…...suka hatilah kan, dah blog ni I yang punya ….. janji I rasa ayat I tu best muahahaha. Uweks

 

Alahai sebenarnya saya rindu gila kat ulos ni, tau. Terima kasihlah buat yang sudi menyinggah dan follow semasa ketiadaan saya. Thankies dan saya dah tak sabar-sabar lagi dah nak serang hendap uols pulak kejap lagi nih. Jaga-jaga uols!

 

Apa-apa pun sebelum menyerang hendap, kenalah update blog sendiri dulu, iye tak? Cuma permasalahan terbesar saya saat ini, tak tahu la nak tulis apa hari ni. Pulok dohhh…Hihihi….ah, hentam sajalah labu.

 

Maka dengan ini, apakata pada siang hari di bulan puasa ni saya mengajak kalian berteka-teki pasal kuih, boleh? Alah, bolehlah ya! Saya tengah tak ada modal ni….Layan jelah…hihihihi…. Cuma saya harap sesangat agar tiada sesiapa yang berpeluh atau tertelan saliva tengok gambar-gambar yang menggiurkan di bawah ni, OK! Kait jari kelingking….Janji tau!!!!

 

Nah soklannya,

 

Nak tau tak, kuih apa paling gangster? Tau tak? Eleh mesti tak tau. Tak payah susah-susah fikir….

imageJawapannya ialah….. Lompat Tikam

 

 

Kuih apa paling sexy?

image

Ok biar saya jawab! Jawapannya ialah…..Puteri Mandi

 

 

Kuih paling keji ?

image

Orang pantai timur aje tau jawapannya….Taik Itik

 

 

Kuih bajet cute?

image

Biarlah I jawab lagi….Cek Mek Molek

 

 

Kuih untuk awet muda?

image

Seri Muka…..eh, I terberi jawapan lagi. Baiknya I.

 

 

Kuih paling alim?

image

Kuih Ketayap. Eh, sebenarnya nak bagi clue je tadi…

 

 

Kuih suka pukul?

image

Ala kuih tu….Kuih Lompang

 

 

Kuih dalam zoo?

image

Ni kacang je….Badak Berendam jawapannya

 

 

Kuih yg bangun sendiri?

image

Kuih Bangkit la…

 

 

Kuih orang tak mandi?

image

OK yang ni uols cari jawapan sendiri!

 

 

Heheh…senang betul teka-teki di atas tu, kan! Sumber gambar : ehsan google

 

Itu saja perkongsian kita buat hari ini. Jumpa lagi. Selamat Berpuasa semua…… Subhana Allah! Separuh Ramadan sudah pun berlalu. No matter how we spent the 1st half, let's do our best in the second half. Ngaji jangan tak ngaji Quran, wahai SSL!

 

 

Caucincau! Assalamualaikum!

25 ulasan:

Sz berkata...

kak,
tiap kali lalu kawasan rumah mu dalam pembikinan itu, terus tringat dirimu...nak tau tak napa? kitorg skrg kena lalu jalan alternatif..nak bg laluan kpd projek pembentungan ke paip ke apa ntah...separuh jalan tutup..

sayangibu berkata...

nama memang tak gah, tp rasa sangatlah gah kan?

RynaHakimi berkata...

Lame akak tak bersiaran..tertunggu2 hapdet dari akak.. =)

Hanis MY berkata...

windu jugakkk wahhh nak makan lompat tikam wuwuwu...

Hanis Azla berkata...

miss u too.. selepas lama berhibernasi mestilah ramai yg rindu dan terunggu2 entry terbaru SSL ni.. selamat berpuasa juga.. sesi mengaji saya sudah terhenti sementara kerana mendapat cuti sejak sabtu.. hu..hu..

zati embong berkata...

angin 1 badan ni.terlebih makan seafood kot.hoho.

tp kuih2 kalau dpt kat ganu,secukup rasa.hihi

Eye_nee berkata...

Mu ni kee..mana mu gi...sebulan tuuu...ingatkan nak bawak mop...bulu ayam sekali..nak tolong mu bersihkan umah ni....

ajumohit berkata...

Sedapnya semua kuih2 tu specially Puteri mandi tu

Anugerah Insani berkata...

macam kenal jah teka tekuk nih..kih3..
uit..nok wat header lagu mano?bg theme la..stakat design i bleh jew..kuhik2..:)

Anugerah Insani berkata...

macam kenal jew teka tekuk nih..kih3
uitt..nok wat header lagu mano?bagi la theme..setakat design huduh2 tu i bleh la..kuhik3

~izan~ berkata...

mmg windu entry akak..

pastu kuar2 dgn kuih2 yg saja nak sentapkan hati dan perasaan ini haha..

nnt update kak!~

qemaishak berkata...

Selamat berpuasa kak..

Suka semua kuih2 kat atas tu, boleh? hihi

~ yus ~ berkata...

ooo, mcm tu ke rupa kuih taik itik? baru pertama kali nampak rupanya....:)

patutlah lama tak nampak....

selamae kembali berblogging...:)

MasZuber berkata...

ehheheee

i suke badak berendam!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

uhh..ingat x mahu blogging dah..

rindu akak juga :)

sy suka kuih cik mek molek

Maya Mayana berkata...

kuih taik itik tk pernah mkn,welcome back,rindu kamu juga :D

Dinas Aldi berkata...

Haaa SSL kembali! Lama hilang nih, rindu wehhh! Dah pernah baca teka teki ni kat blog lain tapi kat blog SSL saja yg ada gambar sekali, cayalah!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

ptg ni juga eden kena cari itu lompat tikam...sambil hentak kaki....

en_me berkata...

sukernyer buat teka teki tewwww.. ekeke

Asrul "iLham" Sany berkata...

skali entri baru macam2 kuih ade....

Ann Huda (Ate) berkata...

Rinduuuuu ngan 'jejari runcing'.

Lamanya hibernisasi, macam beruang kutub...hehehe.

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

lama menyepi..welcome back..miss u too.. ;)

Yan berkata...

Salam kenal..

macam2 kuih ada ye..

Liza Razak berkata...

hadoii..nampak badak berendam pulak..terus terliur.kena cari kat Pasar Ramadan pulak petang ni..hehe

ieda berkata...

ahahhah akak ada dpt email nie .. sabor je .. x terfikir punn tau nama2 tu ada kaitannya .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...