Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Khamis, Ogos 25, 2011

Berbaloi-baloi

 

Salam ladies, hyeeeeeeeeeeee!

 

Attention! Attention!!!!!! Ada satu pengumuman penting ingin disampaikan. Dengan dukacitanya dimaklumkan di sini bahawa tuan punya blog masih belum ada baju raya lagi! Itu saja. Sekian.

 

 LightningLightningLightning LightningLightningLightning

 

Waaaaaaaaa! Beraya dengan baju lamalah nampaknya raya kali ini. Pilunya. Takpelah SSL, kau pun bukannya muda lagipun jadi tak payahlah nak beraya kemain sangat, kan! Iyolah iyolah. Janji persiapan raya sekalian anak-anak syurgaku aka model-model tetap sudah settle semuanya.

 

Memang dah settle pun. Lama dah.

 

Sebenarnya tiga hari sebelum Ramadhan lagi saya dah siap-siap shopping sampai lebam. Semangat sungguh. Bukannya apa, kami beli awal sebab malas la nak bersesak-sesak di saat-saat akhir. Tensionnya bila membeli-belah dalam keadaan terdesak. Kita mudah jadi biol. Ntah apa-apa ntah, mana yang sedap mata memandang, main rembat aje tanpa fikir panjang. Ditambah pulak dengan keadaan orang yang berpusu-pusu, dengan penat puasa lagi, dengan duk heret anak lagi, jalan jem lagi adoi boleh pitam dibuatnya. Sampai saja rumah, badan dah lembik. Bila badan lembik macamana nak bangun malam? Perit, kan?! Ah, malas dah nak bayangkan. Jadi, natijahnya lebih baik shopping awal.

 

Tau tak kami shopping kat mana?

 

Kat Mydin @ JMI jewwwwww heheh. Yelah di situlah syurga membeli-belah buat golongan bukan  ber’ada-ada macam kami ni….

 

Baju-baju rayanya mak ai murah betul. Dah la stok baru sampai. Kualiti pun ok. Sebab murah, mahu aje 10 lori baju saya balun tapi nasib baiklah cepat-cepat sedar diri lepas tu hahaha. Sorang sepasang cukuplah, kan! Tak baik membazir woooo tapi memang puas hati betullah shopping barang-barang kat situ. Sayang Pakcik Mydin.

 

Inilah baju raya tak sedondon model-model tetap :-

 

bjagr25811 062  bjagr25811 075

RM29.90

 

bjagr25811 068  bjagr25811 073 

RM29.90

 

bjalg25811 006  bjagr25811 074

RM39.90

 

Tenung-tenung baju raya ni serious dah feeling feeling hari raya dah padahal puasa tak habis lagi ni hoiii.

 

Today’s Lesson:

Berjimat Cermat Amalan Berkat

 

Caucincau!

23 ulasan:

ajumohit berkata...

alahai cantik2nya baju cotton tu, sweet je...wahh seronok raya bebudak tu, saya pon rasa kegembiraan diorg...

dieyana berkata...

elok lah soping awal, tapi SSL tak de baju raya, tk pe2,bnyk lagi baju cntik2 kan, walaupun dh pakai tk pe, janji ia bersih, dan sedap mata memandang,cewah!!

mydin pun ada yang cantik2 tau, baju melayu dia tu pun, cantik, serius cantik!

Teratak Hami berkata...

Sempat lagi nak rembat baju readymade. Last2 nak raya selalu lagi sale giler2.

Hanis Azla berkata...

yg penting tetap cantik dan menawan.. saya pun tak kisah membeli yg murah asalkan saja cantik dimata dan nampak berkualiti.. lagi jimat lagi bagus kan..

Amiizaa2001 berkata...

cantekkkk:)

Dinas Aldi berkata...

Kita genglah dik sebab akak pun takda baju raya tahun ni. Tapi tetap hepi!

Aidah berkata...

Tahun ni akak n family raya ala2 rugged gitu. Anak2 semuanya nak exam. Maka baju raya pun tak pegi pun mencari. Tak dak mood.

eila berkata...

akak raya balik mna????

Eye_nee berkata...

sama jer ngan akk kamu ni Shy..akk pon thn ni 2 hari sebelum puasa dah bersopingan...di SOGO gitu..makdatuk punya lah sesak..sib baik blum puasa...soping2 kejap nnt turun pi food court charge bateri perut...naik balik bersoping...jap nnt turun balik melantak tambah tenaga....siap sudah...LEGAAAAAA......

ainnoraini berkata...

janji cantik dan selesa...
baju raya untuk anak2 dah beli awal2 sebelum puasa lagi...

Cik SHiNJU berkata...

Syabas kak!
Akak x mudah tergoda dgn sale sana sini...
Yun pun nak ikut cam akak...blajar berjimat..
Tp raya thn depan la..thn ni dah terboros plak..hihih

cemomoi berkata...

bersua muka tidak, tapi tetap setia; beramah-tamah tidak, tapi tetap mesra; bersenda ikut suka jee, tak tau plak ada yang terasa; mengomen macam le hebat, tak prasan rakan rasa kena sebat; duhai sahabat duhai pelawat, kususun ruas jari yang karat, mohon ampun ke hadrat, agar kita semua beroleh rahmat, Allah limpahi dengan berkat

Kabutar Diesel berkata...

sama la xde pun baju raya huwaaaa..pakai baju yang SSL bagi dulu je(baju raihan kuikuikui)

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Ok lah tu..cantik2 jer baju tu.. ^_^

wahida berkata...

ramai betul blogger duk citer pasal tailor tak siapkan baju raya dorang tahun ni....huhu..

sabar je la yer...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

selamat hari raya kak :)

tak kisah shopping kat mana yg penting cantik dan sesuai dgn bajet kita kan kan kan..

Maya Mayana berkata...

baju english style,pak mydin tapi tetap cantik...selamat hari raya akak

cemomoi berkata...

raya dah abis, baju raya pon dah masuk gobok...

Run Away♥ berkata...

salam kenal dan slmt hari raya...;d/...

ieda berkata...

x per lah dikk janji ada baju raya kan :)

Wanita2u berkata...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Anugerah Insani berkata...

biar jimat asal bergaya...klaka la plak baca komen encik kabutar n diesel tu..hahaha :)

~izan~ berkata...

cantik je kak,kalau tak bgtahu harga,saper tahu. lagipun,kdg2 yg mahal tu pun sama je cuma tempat jual je yg nampak cam mahal huhu

kami pun selalu beli baju kat mydin sebab cantik2 dan murah =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...