Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Rabu, Jun 08, 2011

Tawar Hambar Tiada Garam

Kejam! Kejam! Diorang tu memang tak de hati perut langsung!

Eh, belum apa-apa lagi dah nak berdrama. Sabar, sabar. Ok ceritanya macam ni...

Jumaat lepas kami sekeluarga sepatutnya sudah berada di kampung sebab ada kenduri kawin adik lelaki saya malangnya HB diminta menunda cutinya ke hari Sabtu sebab pada hari Jumaat dia terpaksa buat presentation di salah sebuah bank di ibu negara. Walaupun frust tapi OKlah fine. Habis nak buat macamana.

Tapi yang cukup memanaskan hati malangnya, presentation tersebut dibatalkan pada saat-saat akhir. What the.....Tak ke mengong! HB saya punyalah bengang. Kalau awal-awal lagi dimaklum tak jadi dah pasti dah kami tak akan terlepas majlis perkahwinan adik saya tu. Dan dah pasti juga kami tak perlu bertolak keesokan harinya sekadar untuk mencuci periuk belanga menghabiskan sisa-sisa lauk kenduri. Crying face

Kejam la diorang tu! Benci!!!  Wei kenapa tak plan betul-betul?

Okay malam tu saya membebel sikit punya hancur punah harapan segala, then baru tidur. Esok pagi kami pun bertolaklah pulang ke kampung dengan hati yang sebu sambil mulut beramai-ramai dengan model-model tetap nyanyi lagu oooo balik kampung ooooo balik kampung hati riang. Hahaha macam tu lah kami rawat perasaan yang bengang. Sangattttttttttt la kan! Maka kami pun redha.

Itu aje nak cerita. Tak ada cerita sebenarnya tapi sengaja paksa diri kemaskini blog. Hari ini saya masuk account blogger tanpa benda spesifik nak diluahkan. Makanya penulisan saya hari ini agak tergantung. Eloklah saya pen off di sini sajalah ye (eh pakai pen ke?). Nak lunch la pulak. Uols makan apa tengahari ni? Malaslah nak makan nasi. Saya kunyah keropok lekor je....beli banyak-banyak masa on the way balik KL tempohari. Oh ye sebenarnya kami dah sampai KL dah pun.

 

Tajuk tawar hambar tiada garam merujuk kepada percutian kami itu lah! Crying faceCrying faceCrying face

 

Caucincau!

24 ulasan:

qemaishak berkata...

Tawar he'ber..manis le'ting..pahit le'per
hehehe

Sz berkata...

aduhaiii...
mmgggg hongeh la blh last minute cancel...

Kasih Ibu berkata...

sungguh la diorang...kesian akak sekeluarga, xpasal2 makan saki baki lauk je..

soshylady berkata...

qemaishak: LAAA...hahaha baru ingat word tu TAWAR HEBER. patutnya tajuk n3 tawar heber isyh mcmn bleh t.ingat pulok


sz: itu la pasal. lg hangin HB tpaksa pendekkn cuti coz kna siapkn proposal die. patutnya nak join my family g gambang water resort lpas tu cehhhhhh!

NM02 berkata...

aloh.... takpela, next time rancang betul2 ye.

~izan~ berkata...

mesti tension yer..takpe la,dpt gak jamah apa2 yg patot ye kak..

cik dah ganu kiter berkata...

SABO JELA KAN....

WALAUPUN RANCANG AWAL..KDG2 YG MEROSAKKAN PLAN ITU ORG LAEN..KAN,,,KAN...

MAK AIHH TULISAN BESOR LA PLK

Norhafiza berkata...

loooooo bakpe dop bengangnye kalujadi lagu tu...aish..sabo je leee...

Hanis Azla berkata...

rasa terkena betul kan.. sgt tak patut.. klu saya pun hangin..

Cik Pah berkata...

kalau saya ..dah terbalikkan kerusi meja kat situ.. hah amik ko.. nak sgt last minute kensel kan.. menyusah kan orang sungguh..

Hanis MY berkata...

huhu siannya mesti la hangin plus tensi sabar eh kak takpe next plak plak huhu...

Eye_nee berkata...

dok ape la kan..dah bukan rezki mu...tapiiiiiii kan..ni la dianye idup menyusahkan org...ce kata meeting cancel awal2 tak der la mu dan kuarga sedihhh..ishhhh..kannn akk pulak yg emo ni Shy....

Dinas Aldi berkata...

memang tak patut, mencik mencik!

akak tumpang emo sekali. menyampah sungguh kalau benda last minute gitu.

mencik!

ieda berkata...

sabar dikk sabarrrr mcm tulah kalau dah siap2 rancang .. org tua2 kata kalau merancang beria selalu x jadi .. huhuhu sedih bila ingat2 balik kan

Asrul "iLham" Sany berkata...

menci, menci, menci, sabor je kak

;D

~ yus ~ berkata...

memang frust betul. Apa pun alhamdulillah dapat juga merasa lauk kenduri kan...

Keluargaku Syurgaku berkata...

wlpn kita dah plan awal2 tp klu melibatkan keje nie memang akan merosakkan planning yg dah dibuat 2....nak buat camne......sabar ajelah...

zati embong berkata...

ohh sakit hati gitu.ada hikmah kot d sebalik semua 2.

makdara TERdiva berkata...

sesungguhnya kita yang merancang tapi DIA jua yang menentukan segala2nya.. :D

Ummi Alesya Sofea berkata...

alahai ciannyer,nk bt cmner kannn..sabor byk2 jelah.

Cik Bidadari berkata...

menci-menci-menci presentation... menciiiiiiiiii...

mzhany berkata...

betol, tensen tuh....tp part besh nyanyi lagu balik kampong..eii tak sabar nak balik kg jugak nih

munna berkata...

teruknya ...kesian ... sabor2...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

mmm..redha jerla kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...