Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Isnin, Jun 20, 2011

Sedapnya Wallaweh!!!

Salam semua, holla!


Walaupun terciptanya manusia di muka bumi ini bukanlah hidup untuk makan namun kita juga terpaksa menerima hakikat bahawa makanan adalah salah satu sumber kenikmatan hidup yang harus dihargai, betul tak? Setuju tak? Sape-sape setuju sila angkat tangan macam saya.....kita bakor!






Contoh sumber kenikmatan hidup buat si tekak kampung



Semalam try la kuetiaw kungfu. Lokasi di Taman Ehsan, Kepong tapi nama kedai tak ingat la pulak…..apa daaaa….


Sedapp arr! Sungguh! Hmmm macamana nak cerita ni…..Sesape yang makan especeli kuetiaw lovers macam saya ni kannn...gerenti mengaum-ngaum kesedapan mabeles awesome wah delicious tak hengat...... syok dowh, betullll! amboi beria-ianya menggembar-gembur….


Sayur-sayuran tak layu, kuah adalah likat ngam-ngam. Lauk ayam dan sotong tiptop, pedas sikit-sikit. Tak pasti pulak kuetiaw tu dicelup tepung apa…macam rasa tepung beras, ntah la dan ada rasa telur sikit-sikit tapi memang sedaplah hingga menjilat kepala lutut. HB ngendeng-ngendeng nak rasa pun  saya boleh buat-buat tak nampak. Ngeeeee…..kedekut!



Ni haruslah minggu depan pergi lagi ni. Nanti nak order 3 pinggan. Baru puas makan.


Caucincau!



25 ulasan:

Maya Mayana berkata...

emm kuat nya mkn kak,smpai 3 pinggang tu..ingat yana dlm doamu :)

sha a.s berkata...

kueyteow kungfu mmg sedap.....nk pulak klu mkn dgn yee mee...humang aihhh..tangkap leleh

zaidah berkata...

walahhhh bikin lapar lah......huhuhuhu

Citarasa Rinduan berkata...

ayu pun suka...

tiba2 rasa nak berbuka menu nie..
heheh..
tapi tak reti buat

nak cari..
kena pi bandar lah pulak

peeh!! terliur

~ yus ~ berkata...

yus pun suka kueyteow kungfu. Satu lagi kueyteow tomyam..sedap!!

cik dah ganu kiter berkata...

ALAMAK SEDAPNYER..LAMA DAH X MAKAN TU...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

wallah wey....jahat tol la...

kat sini nak p cari kat mana ni?huhuhuhu...

kamu sgt2 noty ok...

Hanis Azla berkata...

tgk gambar pun dah terasa kesedapannya yang mengaum-ngaum tu.. he..he.. dah lama betul tak makan kuetiow kungfu..

Hanis MY berkata...

owh tidakkkkk nk ler jugak... order tuk sy skali hehe...

Norhafiza berkata...

sedapnye kak..NO tengok pom meleleh lio nih ha..spesis ladna ke basah ke mmg peberet..

oh ya..No pun tak tau pasal akak xlek komen kat blog No sbb kwn2 lain ok je leh komen...takpe la kak, akak singgah pun No dah suka dah..tima kasih kak..

munna berkata...

amboi!!! 3 pinggan sekali nak makan.....munna pun skrg ni klu makanan panas je mesti nak order kuew teow kung fu....

Eye_nee berkata...

mu ni ke make tok hengat..beria-ia nak mengatakan kesedapannya....nmpok kebekobaran dan keberapian nya...

ieda berkata...

adoii dik biar benar 3 pinggan ... huhuh bawak mengucap hahahhaha ...
tapi kuehtiaw kungfu nie kalau kena ngan tukang masaknyaaa sedap tuuu :)

eMMe berkata...

mmg insaf la kalo dpt makan kuetiow kungfu....huhuhuhu....

Cik Pah berkata...

agak agak lah kak nak makan 3 pinggan sekaligus..

makan sepinggan dulu.. lagi dua tapau makan kat umah.. baru control ayu gitu dpn public

ainnoraini berkata...

3 pinggan...tokojuttt ni...
betul2 sedap tu ye...

bunga berkata...

ikhlas xpernah makan..tapi nampak cam sedap..

Ati Masrif berkata...

ya..ampunnnn

den posa hati nih wehh...heee~

Ummi Alesya Sofea berkata...

jgn lupe order lg 4 pingan utk liza,ngeh3..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

wah..mengiurkanlah..
terus rasa lapar ni.. ;)

en_me berkata...

3 pinggan jerrr.. ekeke

Umie berkata...

akak..order 6 pinggan...3 pinggan lg utk saya...ekkeke

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

sedap kah jilat kepala lutut? ~heee

Ann Huda (Ate) berkata...

3 pinggan? Biar betol..Bdn se slim SSL bole ke makan 3 pinggan? Lain lah perot Ate yang yg sebesar tempayan;)

ummiross berkata...

tergoda dengar, mesti best sangat tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...