Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Selasa, Mei 03, 2011

Hadiah Dari Mertua

Assalam, 

Maka hari ini dapatlah update setelah beberapa hari tidak bersiaran huhuuu... hei hei hello ladies!

Macam biasa kalau cuti, tak sempat nak online. Banyak masa dihabiskan berlibur dengan keluarga. Namun saya nak ucap jutaan terima kasih tak terhingga buat kawan-kawan blogger yang sudi singgah dan meninggalkan komen. Thankies thankies for dropping by … sepantas kilat saya terjah uols pulak okay bebeh. BTW*, sila siapkan apa-apa yang patut nasi beriani ke nasi ayam ke saya nak datang kejap lagi niiiii....ekeke.. Wahai pembaca warga emas, *BTW  maksudnya by the way, faham semua?

Isyhhh....hari ni saya tak tau nak cerita-ceriti pasal apa. Tuesday blues mungkin. Eh ada ke? OK buat mereka yang rasa agak lemau hari ni, di sini saya just nak share something funny  so that we can all have a smile on our face. Jom kita gelak guling-guling…..OK tak payah!  Guling-guling di depan laptop adalah satu perbuatan yang agak kurang comel, so gelaklah dengan ayu, OK!

Gini ceritanya…..

Alkisah ada seorang ibu dengan 3 menantu dari ketiga-tiga puterinya yang cantik-cantik, sang ibu mertua ingin tahu apakah ketiga menantunya itu sayang kepadanya atau cuma sayangkan puterinya saja.
Dia lalu memutuskan menguji mereka secara bergantian. Suatu hari dia mengajak menantu pertama naik perahu motor ke tengah laut. Di sana dia sengaja menjatuhkan dirinya dari perahu dan terlempar ke dalam air laut. Sang menantu tanpa berfikir panjang langsung terjun menyelamatkan ibu mertuanya.


Besoknya ketika keluar rumah, sang menantu pertama melihat kereta Nissan Livina di depan rumah, dan secarik kertas bertulisan “Dari ibu mertuamu”.

Giliran menantu ke-2 yang diajak ke tengah laut. Sekali lagi sang mertua pura-pura terjatuh dan terlempar keluar perahu. Menantu kedua ini membuka pakaian dan dompetnya, langsung terjun demi menyelamatkan mertua tercinta.


Besoknya di depan rumah menantu ke-2 tersadai Toyota Alphard, disertai kertas bertuliskan “Dari ibu mertuamu”


Ketika giliran menantu ke-3 diajak ke tengah laut, sang mertua kembali melakukan gerakan terjun bebas. Tapi, malangnya kali ini sang menantu bercekak pinggang memandang ibu mertuanya yang tercungap-cungap di dalam air. Sempat-sempatnya dia berkata, “Rasakan kau!”, sambil berputar membawa perahunya ke darat.

Besok harinya ketika menantu ini keluar rumah, di depan rumahnya tersadai Mercedes Benz S-Class terbaru beserta kertas bertuliskan, “Dari ayah mertuamu”.

 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Dah habis gelak? Dah ke belum? OK ni cerita lain pulak!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 

Nak tanya, ye ke Osama bin Laden sudah meninggal?  Err..err…betul ke gambar nih?

 

 

  Keliru.

 

 

Caucincau!

21 ulasan:

~izan~ berkata...

baca dua kali nak bagi paham,dh paham mmg kelakar lah. hilang ngantuk tgh2 hari hehe

Cik SHiNJU berkata...

hahaha...lawak tol aaa...
dapat merz tu.. :P

Ntah ye ke tdk Osama yg dibunuh tu..
Kalau betul la,A.S mmg kejam kerana campakkan mayat tu ke laut tanpa dikebumikan dgn sempurna...
Sape yg ganas sebenarnye nih?

munna berkata...

ooo... baca 2 kali baru munna paham lawak ni... tgh hot mmg kata dia ni dah terbunuh.. cuma yg peliknya..mayat dia di campak ke laut...tu yg jadi sangsi di buatnya

NM02 berkata...

alamak... naper ai blur yg pak mertua dia kasi merz tu ek???

Farah Shamsudin berkata...

kena ulang banyak kali baru faham.. hilang kejap rasa lapa ni.. hehehe..

Cik Bidadari berkata...

2 tu menantu mak ya... 1 tu aja menantu ayah... heeeeeeeeeeeeeee... sabar ajalah... best entry... ni 1st time baca... thanks yeak share...

gambar tu hanya allah aja yg dpt menjawabnya dengan betulkan? al-fatihah aja yg mampu...

So Shy Lady berkata...

izan: mmang tujuan tulis lawak ni supaya izan tak ngantuk wake up wake up heheh



cik shinju: ntah apa lagi la agenda tsmbunyi pngganas dunia tuuuu... sangsi la pulak bila baca diorang siap mandikn myt scara Islam lpas tu cmpak k dlm laut...apa motifnya tu? mn bleh tnam myt dlm air


munna: yes, kna ulang baca byk kali ye puan2 baru faham kihkihkih
mungkin ini lg satu konspirasi tbaru US


NM02: gini...mnantu llaki 1 dan 2 tbukti turut mnyayangi ibu mertua mreka jadi sbgai blasan mrka dpt kereta sorang satu dr ibu mrtua tp mnantu k3 t.mnyayanginya n mmbiarkn ibu mrtua tu mati lemas.
wlaubgmnpun mnantu k3 dpt juga kreta hsil pmberian bapa mrtuanya krn rupa2nya slama ini bp mertua mmng mngharapkn isterinya tu mati.


Farah Shamsudin: heheh bc byk kali tau...masuk periksa tu!
hujan lbat prut cpat lapar....tringin nk mkn goreng pisangggg

ieda berkata...

huhuhu x paham nie .. tolong2 ..:)

aah tu pic osama ke tuuu .. akak x yakin jew ..

Eye_nee berkata...

hahahaha....bapak mentua yg terlebih suka..siap beli mers tuk menantu hantu..bapak mentua nak dpat stok muda la tu....

jika benar Osama...semoga Allah mencucuri rahmat keatas roh nya...

Nadiah Sidek berkata...

haha..sabo je la bapak mertua gitu

Sz berkata...

ihikss...
nampaknya kita2 ni kategori "warga emas" dah ye kak...emas pun mahal skrg :p

psst: rumah regal ada orang nak jual kat mudah tu kak..try tengokkk...zaaaassss

So Shy Lady berkata...

ieda: hahaha t.lawak btul jokes tu...ramai yg t.fhm ;P


Eye_nee: smoga allah mncucuri rhmat k ats rohnya Aminn



Nadiah Sidek: ekeke sabo je la kannn


Sz:akak mmang kategori warga emas hahaha...sz muda lg... ok zasssss nk g tgok skrg gak! tenkiu

Rina AVAIL a.k.a cik betty berkata...

kelaka..tp sy pernah baca tp di mana yaa??? mungkin mastika..

gadisBunga berkata...

bapak mentua terlebih gembira. hahaha!!!!

Ati Masrif berkata...

nasib ..kita dah takde pak mentua

:)

Yua berkata...

nampak sgt yg bapak mertua x suka kat mak mertua dia.. kesian...


yg osama laden tu, ramai yg bkata ini smua propa dr US belaka...

Asrul "iLham" Sany berkata...

sy fobia ngan mentua

takmo

T_T

Umie berkata...

hahaha...mmg lawak..thanks sis...anda berjaya menggeletek urat perut saya...hahhaha

yg pasal Osama tu kite pun kurang pasti..yg pastinye kite tertanya2x motif US buried the body into the sea...sesuatu kan???

zati embong berkata...

amboi,suka betul wife dia dah xde.hahaha

wida berkata...

hahaha..dasar menantu hantu, hehe

bapak mertua pon kureng ek..

Mila@Rimbun berkata...

hahaha... apolah ke bodo sgt mak mertuanya tuh.. kut yer pon, belajor ler berenang dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...