Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Rabu, April 06, 2011

Tak Baik La Wei!!!!

 

Salam sejahtera buat semua kengkawan best yang selalu menjenguk dan berkongsi rasa di sini…. I lap U! Juga salam sejahtera buat pembaca  senyap bucuk cayang saya yang sering singgah dalam diam, haiiii!

Baru-baru ini, last week ke bila ntah….saya ada singgah blog kengkawan =sz= dan Hanis Azla…. haisyhhh tiba-tiba aje hati ini cukup sentap baca entri diorang! 

Eh, relaks aaaa…. jangan buruk sangka ye! Diorang tak buat salah pape pun cuma hati saya rasa sebal sangat-sangat tatkala baca entri tentang kisah KECURANGAN yang mereka paparkan. Rasa kesian membuak-buak mengenangkan nasib isteri-isteri yang teraniaya dek  perangai kongkalikong suami masing-masing sebagaimana nasib kawan Hanis yang terpaksa menelan kepahitan dicurangi suami buat kesekian kalinya, tak serik-serik walaupun sudah diberi peluang kedua. Benci la!

Wei tok tok laki, apa curang curang ni ehhh?!!!! Tak baik la wei…… Why do men cheat on women?! Walaupun kaum perempuan pun ada juga yang curang tetapi berdasarkan statistik yang saya buat sendiri kebanyakan kes keruntuhan rumahtangga hari ini adalah berpunca daripada sikap kaum lelaki yang sungguh tidak bertanggungjawab! Sila panas bontot ye….

Sekali lagi, wahai tok tok laki mengapa mesti curang dan mengapa sampai hati melukakan hati bini mu? Tidak ingatkah janji mu pada yang tersayang dulu-dulu? Mula-mula kawin dulu segalanya manis tetapi lama-lama hilang dah yang manis-manis tu… yang tinggal cuma kencing manis! Brengsek!

                                             

 

Senario sejurus selepas nikah..

 Suami : Ya, akhirnya tibalah jua saat yang aku tunggu sejak sekian lama.

Isteri : Apakah kau rela berpisah denganku?

Suami : Tentu Tidak!! Jangan pernah kau berfikiran seperti itu.

Isteri : Apakah kau mencintaiku ??

Suami : Tentu!! Selamanya akan tetap begitu.

Isteri: Apakah kau pernah ingin berlaku curang??

Suami : Tidak!! Aku tak akan pernah melakukan hal buruk itu.

Isteri : Mahukah kau setia padaku??

Suami : Ya.

Isteri: Sayangku.......

Senario sesudah 5 tahun nikah....sila baca dari bawah ke atas!

 

Wahai tok tok laki…..best ke berlaku curang? Rasa macam hebat sangat ke dapat simpan lebih daripada sorang? Kenapa curang….ke sebab saje nak test market heh? Benci lah @#$%^& !! Hei janganlah hanya fikirkan nafsu sendiri je hingga perasaan isteri dan anak-anak langsung diabaikan. Tak kesiankah pada mereka? Tidakkah anda tahu betapa hancur luluhnya hati mereka. Pedih tau! Pedihnya macam pada suatu hari, kita sedang sibuk-sibuk kat dapur menyiapkan kerabu kaki ayam hek eleh, tak de contoh lain ke? lepas tu masa kita leka mayang  bawang tiba-tiba terhiris jari. Berdarah. Dalam pulak tu. Adedehhh sakitttt! Tapi sebab nak cepat, kita tak balut luka tu then kita terperah limau. Wei, pedih  pedih jari aku. Tolong! Tolong! Haa….macam tu lah rasa dia! Lalu kerabu tersebut pun dihidangkan kepada Raja Bersiong. Tamat.

Lagi menambahkan rasa menyampah ialah bila dengar penjelasan tok laki bila dah terkantoi. Dah la menganiaya anak isteri lepas tu bila kena tangkap mulalah beri pelbagai alasan yang tak munasarawak langsung. Rasa nak sekeh aje kepala diorang  bila bagi alasan:-

U dah tak cantik, berlemak sana sini….hilang selera I!! Badan sendiri boroi macam bai jual roti tak cermin pulak!

U asyik dengan anak aje. Badan U pun dah bau muntah baby…jijik I! Dengan anak hasil sperm sendiri pun nak berkira.

U sibuk dengan kerja, kerja, kerja! I langsung U tak endahkan!! Habis kalau tak kerja camno nak bayar instalment kereta, rumah, bil, diapers bla bli blu…..

Asal I balik rumah aje, U membebel. Asal U membebel aje, I balik rumah! Mana I tak bosannnn…Ah! Alasan. Habis yang duk merungut serba tak kena, ingat isteri tak bosan ke…

Seriyes memang spesies suami sedemikian ialah spesies yang cetek ilmu munakahatnya, kurang bertanggungjawab.

Jadi, kesimpulannya tak kira suami atau isteri hari ini jagalah rumahtangga masing-masing sebaik-baiknya. Tak payah lah nak test test market. No curang curang, ok. Sedap memanglah sedap tetapi cuma sementara sahaja. Isteri dan anak-anak adalah amanah Allah. Sang suami jangan hanya cuba nak mencari kekurangan anak dan isteri sahaja tetapi sebagai seorang khalifah, jalankan tugas membentuk dan membimbing mereka sebaik-baiknya. Jadikan dirimu contoh terbaik dalam rumahtangga.

 

 

Caucincau!

25 ulasan:

Dinas Aldi berkata...

bab curang ni memang pedih la. tak bleh tahan, pedih tau. rasa tertipu, rasa dikhianati, rasa terhina, rasa sangat sangat sangat sedih.

=sz= berkata...

patutlah tersedak sambil minum cendol yang dibeli di pasar malam kat sini kak....rupanya kau serruuuuu namakuuuu...muhahahaa

seriess mmmg sentappp la mikirkan kak...
saya ni smpi termimpi2 blh hasben kawen lain, ada anak dah besar..bangun tido mmg dia tak pasal2 kena dpt syarahn percuma ngan saya...

boleh dok terfikir2 sbb semua kes tu mmg di persekitaran dekat2 je...
yang "haram" mmg sedapppp...yang "halal" dipersia2kan...

MummyEcha berkata...

baru lepas baca n3 yg akk sebutkan.....memang sentap giler...hati tiba2 jadi pedih.....

Nadiah Sidek berkata...

mudah2an benda ni dijauhkan dpd nadiah & suami..ameen..

cemomoi berkata...

uuu... panasss

komen banyak takmoh la, harap tak kena kat kita le

So Shy Lady berkata...

Dinas Aldi: Ya, boleh lumpuh hidup dbuatnya. So jgn ssekali bmain dgn api.


=sz=: Kau ku seruuuuuu.............seram!
ntah lah t.faham... bukan ke llaki dberi 1 je nafsu n 9 akal tp scenario skrg ni mn ada llaki bnafsu 1. smuanya nafsu mmbuak buak

yg haram itu sdap!! kata syaitonnnn....


Nadiah Sidek: Sama2 b usaha kkekalkn kmudian tawakkallah pdNya....amin ;)


cemomoi: panazzzzzz!
insyaAllah suami yg tguh imannya n btanggungjwb pasti tahu mngemudi r/tgga dgn baik ;)

qemaishak berkata...

minta dijauhkan daripada curang & dicurang..

en_me berkata...

salam khamis akak soshylady ittewww..

Hanis Azla berkata...

bila kejujuran dan kasih sayang dibalas dengan kecurangan mmg pedihnya tak terkirakan.. minta dijauhkan hendaknya..

AngahSayang2314 berkata...

mudah2an benda2 macam nie dijauhkan dari keluarga angah...aminn

So Shy Lady berkata...

qemaiishak: minta dijauhkan, amiiin.


en_me:salam khamis en me :D


Hanis Azla: mmng pdih mnghiris....hrp kluarga kt kkal bhagia...mohon dijauhkan sgl mlpetaka ;)


Angahsayang: mudah2an....ssiapa pun t.ingin dlanda badai kan..mari kita bdoa byk2 pd Allah ;)

Asrul "iLham" Sany berkata...

drama tu ada dimana2...

get ready je

;D

~ yus ~ berkata...

Minta dijauhkan daripada berlaku kepada kita, curang atau dicurangi....huhu

So Shy Lady berkata...

Asrul Ilham Sany: nak kna get ready? Nauzubillah...
harap drama2 bgtu dbatalkn tyangannya hihi


yus: ye..dua2 pihak HB n W kna sama2 b usahalah kn...pastikn kluarga hmoni shingga habis usia ;)

ieda berkata...

huhuhu mcm tu lah dikk .. adakalanya hidup ini banyak cabaran dan dugaannya .. even dlm berumah tangga .. kalau kita still boleh sabar .. kita cubalah pertahankan .. kalau tidak kita berserahlah kepada yg maha esa ..

Ann Huda (Ate) berkata...

Belum baca n3 kat blog yg di nyatakan lg (sat lg baru nak baca, nak ulas kat sini dulu, jgn tak ulas ;)). Tapi telinga Ate dah biasa bebeno dengar citer suami curang mencurang ni. Ada yg dah kawin lebih 20 tahun dan ada anak 2, buleh dia kata selama ni dia tak bahagia dan hanya pompuan tu (istri org lak tu)yg membahagiakan dia. Sblm jumpa pompuan tu tak pernah pun ckp tak bahagia. Terrer kan dia, boleh duduk serumah tidur sekatil,selama lebih dua dekad ngan org yg tak membahagiakan dia.. nampak beno dia bohong. Alasan yg tak leh di terima akal.

So Shy Lady berkata...

ieda: btul kata akak, klau dh dtakdirkn tkena nk buat mcmn...hanya pd Dia kt bserah ..T_T



Ann Huda: Ye kerrrr? eh mcm joyah plak saya nih. Panas hati bc crita ate tuuu. Saya ttanya2 mcm tu ker jwpn kaum yg mmpunyai 9 akal 1 nafsu tu? Tsangatlah bijak pandai n cerdiknya tok laki tsebut kan! Panazzzzzz!!

NM02 berkata...

hi awak!!!!

makaceh sudi singgah dan terus follow. kita dah serang balas ni... suker tak?? hehehehe

nway, selalu le singgah lagi ye... kita suker sangat.. *__"

ajumohit berkata...

salam perkenalan..seram baca citer ni sbb hubby nk pindah perak nnti, bila berjauhan dugaan makin kuat, moga kami kuat menempuhnya

ainnoraini berkata...

mintak jauhkan perkara mcm ni...
takut pun ade jugak...

ape2 pun mesti ade sikap tolak ansur...

munna berkata...

mintalah jauh kan semua ni dari munna dan ahli keluarga... tak suka yg curang2 ni...

Umie berkata...

mintak dijauhkan le ..taknak le jadi pen-curang mahupun dicurangi..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Minta2 dijauhkanlah..harap kita semua pon dijauhkan dari benda2 sebegini..

AzeedA berkata...

weh tebalik mate teman membace dr bwh ke ateh wehhhh.. :P
ye skendel mendel ni mmg makin menjadi2.. amik ikhtibor + mintak2 dijauhkan le ye.. aminnn!

So Shy Lady berkata...

NM02: singgah sokmo yer! kita pon suka sgt ;)


ajumohit: ye ke...mohon djauhkn prkr yg t.elok ;)



ainnoraini: btul kata akak tu, tolak ansur pun salah satu cr kkalkn kharmonian r/tgga



munna: kan, t.suka kannnnn!


Umie: masing2 kna bringat lah, kan ;)



Lily@mummyQistina: kita bdoa slalu, ya!


AzeedA: Nasib t.suruh bc dr kanan ke kiri hihiii
moga jd iktibar kt smua aminnnnn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...