Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Khamis, April 14, 2011

Sampai Ceri-beri Dengar Dia Nyanyi

 

 

……. sebab suaranya tersangat sedap! 

Waduh-waduh hari ni tak tahu berapa kali dah saya duk tekan replay button tuuu….Hihiiiii alameks malu la pulak ngaku!

Suka na na na na na na-nya dan Rossa pun super comel. Tapi lagu ini agak kontroversi juga sebab saling tak tumpah lagu Ella dan Shah. Similar melody with different lyric…..

Ah, apa-apalah, but I really like both songs Winking smile

 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Sebenarnya saya saje berlama-lama layan Youtube sebab hari ini rasa kurang ceria sikitlah. Sepanjang hari ni perut rasa mcm cramp aje. Aduh, on-off memulas.  Lepas tu ke toilet dah masuk 5 kali dah ni. Huhuhuuu... Orang yang tengah ceret-beret memang tak ceria, kan. Tulis entry ni pun dengan muka kelat aaarghhhh! Tak tahan tapi yang peliknya masih sempat lagi layan lagu Rossa. Ngada!

 

 

cek14411 083

Pernah tak cuba teh hijau Natural Clenx Tea NH Detoxlim? Heheh nak terber pun saya masih gigih upload, hebat kan?

 

Ya, benda alah nilah sebenarnya yang menjadi punca saya terceri-beri hari ini. Saya baru mencubanya pagi tadi. Bukan sebab nak slim ke apa sebab berat badan saya pun sebenarnya tak sampai 45kg pun tapi saya teruja sangat nak mendetoksifikasikan usus saya.

Maklumlah dah tua-tua ni kan, kenalah jaga usus betul-betul. Ya,lah kebanyakan penyakit hari ini puncanya datang dari usus yang kotor. Bila usus kotor, darah pun kotor. Orang kata bila buat detoks, najis kering pada dinding usus dapat disingkirkan secara mudah dan selamat. Bila semua najis kering dah disingkirkan dari usus, tiada lagi toksin dan angin dalam badan. So senanglah usus menyerap khasiat dan nutrien makanan yang kita makan. Badan pun akan jadi lebih sihat. Jadi sebab itulah saya teringin benar nak buat detoksifikasi, nih!

Tapi masalahnya saya rasa tak tahanlah asyik berkejar-kejaran ke toilet….adoi, penatlah!

Uols pernah ke mencuba NH Detoxlim nih?  Nak tanya.. Opppsss maaf lah kalau geli sikit. First time minum memang terceri-beri ke atau everytime kita minum sure ceri-beri?

Alamak rasa nak pergi membuang lagi lah. Haisyh sorry entri saya hari ini memang busuk!!!

 

Caucincau!

21 ulasan:

RynaHakimi berkata...

Haha..kelakar akak nih..memang efek green tea la tu..best kan..lawas rase..mula2 je kot asyik nak terceri beri tu..dah lame2 nanti ok la..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam yshy lady..k.atie xpernah try detoxlim nie...syian dia!!cantik & comel Rossa ni kan...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

suke gak dgr lagu nih..mmg best..
X pernah cuba lg detoxlim ni..maybe utk memula jer kut terceri beri..lama2 oklah tu kan.. ;)

ainnoraini berkata...

dah penah try...
tapi tu la tak larat nak toilet jer...
pas tu kat opis plk tu dia buat hal..tak larat den....

Miecyber berkata...

Semuga segera normal...

Fakta Menarik Tahun 2011

Ati Masrif berkata...

alah...ringannya

takutlah kalau jadi mcm gitu..l

eceh kan :)

~ yus ~ berkata...

Hari tu ada dengar Rossa nyanyi live di MHI lagu ni. Memang best!

Tak pernah cuba NH Detoxlim tu...

=sz= berkata...

alaamakkk..
nnt kang tggl 35kg plak kak! ;)

kak, nnt saya buat entry khas utk persoalan akak ttg kawasana SU ni ye :) tungggguuu

So Shy Lady berkata...

RynaHakim: haha kna sabar sket...takpe tahannnn ;)


azatiesayang: t.pnah nyahtoksin, baru nk mcuba heheh... rossa tu mmng mmpesona


Lily@MummyQistina: ye...akak mnmpuhinya dgn pnuh ksabarn niii ;P


ainnoraini: ssuai cuba weken je, kan ;))


Miecyber: ahaks hrpnya bgitulah! ;D


Ati masrif: heheh....nk buat camno, akak cinonet orgnye ;P
hihi leceh sket...ada cara lain lg ke nk detoxification?

Yus: slain CT, dia pun akak suka!

=sz=:eh eh aneroxia tuuu. entri psal SU, i like!!

wahida berkata...

saya pun suka giler lagu tu...

hai, thanks drop by my blog...awat tak follow sekali? takpe, biar saya yg follow dulu, saya tunggu tau!!

nice blog!!

aNIe berkata...

Shy Lady... akak pun suka lagu Rossa ni... suara di besst kan?

Dulu akak rajin minum clenx tea ni bila makan makanan seafood... nak buang toxin..tapi sekarang malas sikit... bila tergerak hati je baru minum... ada lagi berbaki kat dlm almari tu...hehehe

NM02 berkata...

detox ni mmg membuatkan anda menjadi sabahat setia mangkok jamban. hahaha

qemaishak berkata...

tak pernah try sebab hari2 membuang dgn senang , alhamdulillah.
leceh pula kalau dah terceri beri ni kan hehe

Mila@Rimbun berkata...

emm tak bestnyer ceri beri niii.. tak tahan asyik nak lari jerr hahha.. tp boleh dapat MC kikiki

cemomoi berkata...

hoh, rugi la makan je buang, makan je buang... camana nak berat badan camni

Hanis Azla berkata...

bagus juga buat detox mcm ni.. bila usia makin meningkat kesihatan menjadi keutamaan kan..

gadisBunga berkata...

kite ada minum pencuci usus dari melilia, tapi yeck yeck nak telan. mebi pasni akan bertukar ke teh tu kot.

*rossa sangatttt cantik kan??

Umie berkata...

sedap suara Rossa... tak penah try lagi..nak tunggu gak akak nye testimoni nie... kot mmg bagus..balik mesia nnt nak try la..;-)

Asrul "iLham" Sany berkata...

slalu sakit perot gak masa travel...

Ann Huda (Ate) berkata...

Suara Rossa memang lebih sedap dari 'martabak keju'. Melodi lagu tu pun sedap tapi..Ate tak suka liriknya. Menangguk di air yang keruh. Benciii. Ehh emosi lak Ate. Ni pasal terlebih makan ubat membersihkan usus dan lemak2 gak ni ;).

Leeda berkata...

saya baru try 2-3 hari. Minum malam lps dinner, pg n tghri je membuang. Tapi so far xde kes tak tahan berlari-lari lumba ke toilet, x de. Slow motion je melawat tandas. Hopefully berkesan. Hari ni try minum after breakfast hari bekerja..Semoga xde kes berebut jamban la. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...