Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Jumaat, April 01, 2011

Lucu Ya!!!

Salam Jumaat semua,

 

Lucu ya......!!!
Duit RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid, tapi begitu kecil bila dibawa ke Starhill


Lucu ya..
30 minit terasa begitu lama untuk berzikir, tapi betapa pendeknya waktu itu untuk menonton "Desperate Housewives"


Lucu ya..
Betapa lamanya 2 jam berada di masjid, tapi betapa cepatnya 2 jam berlalu ketika menonton wayang di panggung


Lucu ya..
Susah sungguh merangkai kata untuk dipanjatkan saat berdoa atau solat, tapi betapa mudahnya cari bahan bersembang bila bertemu kawan-kawan


Lucu ya..
Betapa seruan dan teriakan yang berpanjangan waktu perlawanan bola sepak tapi betapa bosannya bila imam solat tarawih bulan Ramadhan bacaannya lama dan panjang


Lucu ya..
Susah sangat baca Al Quran 1 juzu' saja, tapi majalah hiburan dan novel best seller 100 halaman pun habis ditelaah


Lucu ya..
Orang berebut paling depan untuk menonton bola atau konsert, tetapi berebut cari saf paling belakang bila sembahyang Jumaat supaya boleh cepat keluar


Lucu ya..
Kita perlu diundang seawal 3-4 minggu sebelumnya untuk majlis agama supaya boleh dimasukkan agenda kita, tapi untuk acara lain seperti menonton wayang, annual dinner atau high tea jadual kita boleh diubah


Lucu ya..
Susahnya orang mengajak menyebarkan dakwah, tapi mudahnya orang menyertai dan menyebar gosip


Lucu ya..
Semua orang inginkan masuk syurga tanpa harus beriman, berfikir, berbicara ataupun melakukan apa-apa


Lucu ya..
Kita boleh mengirimkan ribuan jokes dan surat berantai melalui email, tapi bila mengirim yang berkaitan dgn ibadah sering mesti berfikir dua tiga kali..

 

 

 

Sumber: Unknown

 

Today’s Lesson

Pedih, pedih…..bila nak jadi baik nihhh?!  Meh la kita sama-sama memperbaiki diri  huhuhu

13 ulasan:

cemomoi berkata...

uhuhk sedihnya... pon rasa terkesan bila menganggap enteng dengan hal agama sendiri

AngahSayang2314 berkata...

aduhhh kenapa macam nieeeee

ainnoraini berkata...

selagi namenye pun manusiakan..kadang2 mudah terlupe & lalai...

terima kasih dengan info ni...

Dinas Aldi berkata...

betul, betul! akak pun perlu menginsafkan diri, huhu

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ berkata...

note 50 tu mcm note 10..bawak pg 7E sekejap abis..grrrrr

So Shy Lady berkata...

cemomoi: ya, byk prkara mlalaikn kita....T_T

Angahsayang:aduhhh t.tau lah...


ainnoraini:sama2 jom kita amalkn smampu yg boleh ;D


Dinas Aldi: Mohon sgt2 agar dri kita hari ini lbih baik bbanding smalam ;)


MakdaraTerdiva: itu laaa....nyampah! truk btul pnangan inflasi. Mari kita psang niat utk bbelanja lbih k arah kbaikan ;)

Ann Huda (Ate) berkata...

Ahh..Part RM50 tu terasa bebeno kat diri sendiri. Kalo bershopping tak hengat diri, kalo berinfaq dok berkira.

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Btul2..
Kita selalu menganggap perkara nih mudah..
Marilah kita sama-sama memperbaiki diri kita.. ;)

So Shy Lady berkata...

Ann Huda: itu laa...truk btullah. kita punn T_T dusyh dusyh


Lily@MunnyQistina: mudah2an ...amin amin

Kabutar Diesel berkata...

setuju2...adeiii pedihhh :)

ieda berkata...

aduhhhh sungguh2 kena dgn keadaan dunia skrg huhu

So Shy Lady berkata...

KD: pedihhh...seperti luka yang dititik limau 13x


ieda: iye.... pilu T_T

fyna berkata...

nice entry....



jom singgah n follow belog fyna..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...