Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Khamis, April 28, 2011

LOL

 

Beberapa minit sebelum kelas berakhir, seorang anak didik datang lalu bertanya….

“OMG tu maksudnya apa?”

“Oh my god.”

“OTW?”

“On the way.”

“Oooo. BFF pulak?”

“Best friend forever.”

“asap?” Eh, tak habis-habis lagi tanya…

“As soon as possible.”

“brb?”

“Be right back.”

”lol?”

“Lots of love!”  Wah confident betul saya menjawab.

Tapi pagi tadi tiba-tiba rasa termalu lah pulak bila baca ini di sini.

 


clip_image001

 

Alameks.....saya pun dah tersilap daaaa. Sorry, nak oi! Terbagi ajaran sesat pulak kat kamu. Huhuhu… Biasa la orang tua kan, sebenarnya bukannya faham sangat pun short form bebudak zaman sekarang nih!

Hihiiii... sorry, ya Haiqal!

 

 

Today’s Lesson:

Sila kurangkan penggunaan short form dalam entri. Pesan Abang Kamus Dewan.

 

Caucincau!

26 ulasan:

=sz= berkata...

ihiksss....


saya kan kak..
sampai skrg tak paham

"tsk" apa tu ye?
kawan saya kata "teresak-esak" ... ntah iya ntah tidak..

~izan~ berkata...

budak2 sekarang memang banyak sgt dia singkatkan.aku jd aq tak pun makin panjang ejaan,itu jadi itew..kalau izan baca entry mcm tu cara penulisannya,mesti lambat jadinya tak pun klik terus 'x' hehe..tak faham sangat...

♥MAMASYAZA♥ berkata...

betul tu akak pun setuju sgt, kalo bebudak muda yang hantar sms, tobat susah nak faham apakebendanya, geram sgt, call lebih mudah rasanya.

sekrg ni kalo tulis 143 tau tak apa maknanya..???..hehehehe

Norhafiza berkata...

hikhikhik...takpe2..leh dibawa berbincang lagi ngan haikal hihihi..

~ yus ~ berkata...

oo saya baru tahu maksud lol dan bff tu dari entri ini, kalau tidak tak faham pun sebelum ni..hehe

RynaHakimi berkata...

sy pon ingat LOL tu lots of love..sebab penah dengar sebelum ni..Rupa2nya laughing out loud ek?? Ish3..mcam2

Ati Masrif berkata...

hehe..

kita tau..ketawa jek
tapi tak tau apa maksud penuh..hehe

Eye_nee berkata...

Ahy..sib baik dia tak tanya WTF.....terpaksa pulak ko pikir dulu nak jawab..heheh

qemaishak berkata...

saya pun ingat LOL tu Lot Of Love huhu
takpun nada tanda kesal..pe2 je la biasa faham short form berdasarkan ayat je hehe

Maya Mayana berkata...

yessz lady so shy lol...

bonda dadif aka akish berkata...

ekekekek...ajaran sesat nih..

=)

alyyani berkata...

hahahaha.... cute jek! tp msg kat iphone tu tak cute la. salah maksud :)

munna berkata...

munna mmg tak tahu sgt bila tgk tulisan shortform budak skrg ni...pening kepala bila membaca...

Asrul "iLham" Sany berkata...

hahaha lol

sy ngah kumpul kata2 singkat untuk wat kamus rujukan

;D

Dinas Aldi berkata...

Singkatan2 gini boleh tahan jugak sebab dah digunakan secara meluas tapi kalau students SMS (terutama sekali students Melayu), adehh..kena baca 2-3 kali baru faham. Kadang2 langsung tak faham :(

Cik Bidadari berkata...

hik hik hik hik... Lotof love yeak.... tu versi romantis tau......

Nadiah Sidek berkata...

baru tahu apa maksud lol tu :p. ada 1 lagi yg nadiah tak tahu: OTL. apa benda ek agak2nya tu? huhu..

ieda berkata...

kekekek akak jarang guna short form2 nie .. ekekke sbb x paham penggunaannya dan maknyanya .. :))

en_me berkata...

kannnns.. ehehe

en_me berkata...

nadiah: OTL tu tanda sedih atau amat kuchiva..
O = kepala orang
T = bahu dengan tangan
L = ponggong dgn kaki melutut lohh.. ohoho

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

ekekek.. LOL.. :)

kita pon baru tau apa maksud LOL.. :D

Yua berkata...

zaman skrg semua org nk guna short2 bagai.. hahaha

cemomoi berkata...

takmoh guna omg

Umie berkata...

fenin jap nak blajo shortform nie..kenkadang tension aje nak baca sesuatu ayat yg sebenarnya kalau tulis perkataan penuh lebih cepat baca (seminit pun dah abis baca) rather than tulis guna shortform pastu si tua ini terkial-kial nak pahamkan shortform tu sampai amik masa 5 minit demi satu statement aje pun..huhu

Rina AVAIL a.k.a cik betty berkata...

betul..sy pon termasuk kategori tua..sebelom nih tertanya juga bff tu apa..breast fed ker hehe..bila dah lelama baru paham..lol sy baru jer tahu..hubby yg bagitau..kalau x sy ingt maksudnya bahlol..hahahah

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

sebelom ni sy pon x tahu bff tu apa..ingt breast fed hehe..tp dah tahu dah lps tu..lol pun baru tahu bila tny kat hubby..seblom nih ingat bahlol..hahaha..xoxo tuh apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...