Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Isnin, Mac 21, 2011

This Song Just Made My Day

Salam ladies,

Hai, apa khabar? Sihat? Dah lunch?

Pagi tadi saya agak biru. Maka itu saya telah mulakan Isnin saya yang biru dengan youtube session. Heheh…

Jap, jap… sebelum tu nak tanya uol dah baca ke paper hari ini? Sesiapa yang dah belek tu pasti dah terbaca berita pasal AS buat kerjasama dengan Britain, Perancis, Kanada dan Itali lancarkan serangan peluru berpandu terhadap tentera Libya semalam, kan? Ngokngek! Saja nak menangguk di air yang keruhlah depa nih. Alahai, perang lagiiiii…..Penat tau baca berita pasal pergolakan di negara-negara Arab tu.  Sampaikan sekarang saya dah tak rasa terkejut lagi dah. Tak habis-habislah mereka tu, kan.

Jiwaku letih menatap dunia yang semakin hancur. Apakah sudah tiada kerja lain ke yang lebih baik selain dari menumpahkan darah sesama manusia di muka bumi ini?  Tidak adakah kata damai selain dari menggunakan senjata dan menumpahkan darah orang-orang yang tak berdosa? Sedangkan Allah mencipta  manusia untuk beribadah, bukannya berperang. Mengapa mesti berperang? Mengapa?! Mengapa?!!!! Haa tengok tu, saya dah membebel sorang-sorang dah.

OKlah, malas nak elaborate panjang-panjang pasal konflik kat Libya tu. Buat sesak dada aje. Jom kita dengarkan single terbaru dari Maher Zain, "Freedom"….lagi enak dan menenangkan.  According to him, this song was inspired by the political crisis in the Arab countries. Jom layanzzzz…….

 

 

 

FREEDOM (Maher Zain)

Gathered here with my family
My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn’t matter where you’re from
Or if you’re young, old, women or man
We’re here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call …ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall… oh
We know you’re here with us

No more being prisoners in our home
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we’ve taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we’re almost there

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we’re here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we’re not backing of
Oh God we know you hear our call

And we’re calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We’re calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you’re here with us

 

 

Itu sahaja buat hari ini.

Harap saya dapat jadikan hari ini satu Isnin yang produktif! Please, wake up! Golden day to find. No blues blues, orait!

 

Caucincau!

9 ulasan:

bonda dadif aka akish berkata...

hari nih tak berape biru....sikit biru saje..

=)

nUR_rOsALiNdA berkata...

Ye la..
Saya pun biru hari ni
sket lagi nak lebam dah ni..
Hiks~

sayangsayangibu berkata...

dunia semakin hampir kepenghujungnya
bila masa ketikanya
hanya Dia yang tahu

So Shy Lady berkata...

bonda dadif: harap2 colourful...hepi hepi ok blues t.mau ;P


nur_rosalinda: ahaks! sape yg tumbuk tuuuu? adakah Mr. Y? kuikuikui

sayangsayangibu: betul, dunia kini sudah tidak slamat lg utk dduduki. makkkkkk! takut. amal t.sbrapa ni T_T

=sz= berkata...

saya takde hari biruuu ni kak!
tiap2 hari tukar2 kaler ;p

ttg peperangan tu betul la tu...
aissyyy bila nak aman doniaaa ni ... huhuh

Dinas Aldi berkata...

Isninku bukan biru tapi kelabu & ada tompok2 hitam tapi masih ceria :D

So Shy Lady berkata...

=sz= yeah, kaler ikut tema ye ;P

sbb manusia tlalu m ikut hawa nafsu, inginkn kuasa n hasad dengki maka pprangn akn ttp blaku smpai bila2. bgitu lah pranan syaitan mnyesatkn msia

So Shy Lady berkata...

Dinas Aldi: haha u juz made my day hahaha. kelabu tapi ada tompok2 hitam..kuih apa ye? hihihi

MasZuber berkata...

macam best la lagu nie...

saya suka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...