Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Selasa, Mac 22, 2011

Tak Ada Kena Mengena Dengan Mamee… (Part 1)

Sepanjang minggu lepas, acap kali model-model tetap asyik kena marah aje dek suka membuat bising tatkala laporan tsunami sedang rancak disiarkan di Buletin Utama. Sebenarnya si ibu pun rasa pelik juga. Manakan tidak, asal keluar aje berita pasal tsunami, dan dan tu lah diorang memekak buat bising. Asal aje diorang buat bising, dan dan tu lah keluar berita pasal tsunami. Macam Apek Senario lah pulak. Pelik betul. Adakah ianya satu suratan atau mungkinkah hanya satu kebetulan?  Haisyh, manalah I tahu, tanyalah Kenny Rogers Kenny, Remy dan Martin. Suasana hingar-bingar yang tercetus akibat fenomena luar biasa tersebut akhirnya telah menyebabkan berlakunya tindak balas kimia dalam badan si ibu. Si ibu pun mulalah berasap. Haisyh, nak tengok berita pun tak senang, tau. Disebabkan tumpuannya sering terganggu maka dan dan itu jugalah wajah vogue si ibu secara automatik bertukar menjadi monster. Grrr…..Angry smile 

 

Model tetap 1: Ibu, ibu ke….

Monster: Shyyyyhhhhhh!!!

Model tetap 2: Apa yang berla……

Monster: Diamlah! Sibuk je!!!

Model tetap 1: Apasal ru……

Monster: (jeling ) Haisyhh!

Model tetap 2: Tsunami tu ap……

Monster: Hei, diammmm boleh, tak?!!!! 

Model tetap 3: Ibu, adik nak pe…..

Monster : Nak apaaaa?!!!!!!

Model tetap 3: Adik nak pemadam…..

Monster: Haisyh budak ni, nah! Ambik ni…pergi main jauh-jauh! Kacaulah!!! Tak nampak ke ibu tengah tengok berita tsunami. Penting nihhhh!!!…Grrrrr…..

 

Alahai, malang sungguh nasib model-model tetap dilayan sebegitu rupa. Setelah dimarahi beberapa kali oleh si ibu dan menyedari kehadiran mereka kat ruang tamu itu sekadar melukut di tepi gantang aje so masing-masing dengan wajah yang sangat hampa perlahan-lahan beredar membawa diri masuk ke dapur membiarkan si ibu menghayati berita tragis tersebut sorang-sorang diri.

Model tetap 1 (nada sebak dan kecewa): Nampaknya ibu langsung tak mempedulikan kita lagi. Ibu lebih pentingkan TV berbanding kita. Jomlah Nyanyah, adik…… kita buat kecah kat dapur!

*

*

*

*

*

*

*

Begitulah, alkisahnya……. Kesian kan mereka, kan. Haisyhh teruk betullah si ibu tu! Nampak sangat parenting skill terlalu lemah. Patut ke anak tanya soalan dia buat derkkkk aje! Tak patut, tak patut. Dah tu garang melampau. Macam mana nak jadi ibu mithali macam nih?! Lain kali kalau tak reti jadi ibu mithali jadi ibu pejabat je lah senang. 

*

*

*

*

*

*

*

Ya Rabbi….apa saya dah buat? Suddenly I feel so bad.  Ye lah, teruknya saya nih. Memang tak patut saya melayan anak-anak begitu. Perlahan-lahan saya menyesali diri. Crying face 

 

07062010631

mangsa

 

 

 

Bersambung….

 

 

 

21 ulasan:

Kasmawati Jaafar berkata...

haha. saya pun selalu jadi monster lagi2 bila little rascals mula cari pasal.

=sz= berkata...

nak tengok "pemangsa" berasap tu kak? :))


errr SSL ni pangkat kakak kot ye...saya baru tigapuluhsatu :p

kmieja berkata...

alallalala comel2 3model ini...meh auntie nak kiss kiss:) sama jerklah dgn 3 beradik kat rumah tu....hiruk pikuknya sama naik dgn suara kat TV:):)

eMMe berkata...

Alahai...comel2 anak u ni SSL....

MasZuber berkata...

huhuhu

sabo..

So Shy Lady berkata...

Kasmawati: itu la kdg2 bdk2 ni selagi t.klua anak tekak kita slagi tu la diorang duk mmekak heheh

=sz= hihi asap bkepul2 klua ikut tlinga...
akak ni dah tua dah ekceli.....huhuhu lewat 30an. dah krepot skit2

kmieja: ye la kann...rasanya sbaya lah diorang tu except si bongsu akak ni lbih tua sket 3+

eMMe: heheh sipu2 diorang....mak diorang punnnn.. hek eleh gelenya la mak dia

MasZuber: ye, kna sabar byk2 bhdapan dgn karenah bdk2 ni..diorang kan ibarat kain putih yg bersih suci n murni ;)

norh berkata...

nanti bawa diorang gi jalan2 ye..

Eye_nee berkata...

Ibuuuu tolong gorengkan nugget...
Ibuuuu nak makan megi...
Ibuuu nak minum milooo..
Ibuuu nak roti bakar...

Ibuuuu jgnlah marah Bu....hehehehe...

Mmg sering berlaku...suratan atau mmg dah tersurat atau surat menyurat tak pon batu bersurat..

AngahSayang2314 berkata...

comelnyer budak2 tueeee heheee

Hanis Azla berkata...

siannya, comel2 pun ibu tak layan juga.. he..he.. mmg selalu jd gitu.. time kita nak concentrate on sesuatu, masa itulah dia org nak tanya itu ini... klu tak tu takde pun.. grrr.. ha..ha..

So Shy Lady berkata...

norh: insyaAllah, itulah yg tgh bmain dlm benak kpala akak nih....;))

eye_nee: hihihi sabar je la kann

suratan atau mmg dah tersurat atau surat menyurat tak pon batu bersurat.. kakahh sgt tbaikkk ;P

Angahsayang: model2 tetap mmang nmpak comel dlm gambar tp kat luar kering jerr sbenarnya heheh kes malas makan

Hanis Azla: ntah apasal ntah.......grrr...padahal kita kcik2 dulu pun cenggitu jugak sbnarnye, kan hahaha

Dinas Aldi berkata...

comel sungguh model2 tetap yang menjadi 'mangsa' itu, kahkahkah!

gadisBunga berkata...

kenapa ai nampak perkataan kenny roger's kat sini?? argh trigger urat lapar!!!

qemaishak berkata...

hehe kadang2 naik angin juga ye tapi lps marah tgk muka monyok diorang kesian pula..naluri ibu memang camtu :)

So Shy Lady berkata...

Dinas Aldi: mangsa yg malang! ;D

gadisBunga: haha Kenny rogers roaster... pesal skrg saiz makin kcik makin mahal plak rega nye

qemaishak: hari2 cenggitu...penat tau kejap jadi ibu sebenar, kejap jadi ibu tiri heheh

Cik Pah berkata...

sooooo..comel itu semua model tetap.. nampak innocent jer muka posing camtuh

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

cun melecun hoke model2 tetap tue...pinjam barang sejam dua bleh..hehehheheheh nak buat kawan ngan amani...

So Shy Lady berkata...

cik pah:ahaks...anak2 mmng innocent, mak dia aje agak monster skit haha

purplelicious love: boleh boleh...nak pinjam lama2 pun takpe hehehh

Miecyber berkata...

Satu perkongsian yang menarik...

RAM & ROM

azzey berkata...

Alahaiiiiii...Tsunami punya penangan ek...hu3...

So Shy Lady berkata...

Miecyber: biasa-biasa aje heheh ;)


azzey: hu3...tu la pasal. terukkan? ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...