Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Selasa, Mac 08, 2011

Kita Sangat Istimewa…

Salam Ladies!

Mengapa WANITA sangat istimewa……

Mama dan papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. ‘..I letih la..dah lewat ni, I nak tido lah….’
Mama pun pergi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas…leceh pulak nanti..dah tu, ada pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap…

Susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi…check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu…memang dah kering pun flusk ni, jerang la air…sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong….salin la gula…check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi…ishh…ni lauk bila ni, semalam…dah beku dah…basuh la kejap….pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh…penat dah ni, besok je la basuh…sidai kain lap je lah…
Tik…bunyi air dah masak…salin air dalam flusk…ok settle…

Baru teringat tak semayang lagi…on da way nak pergi bilik, papa tengok tv lagi…nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska…check…baju 2 pasang, towel…towel kecik utk selsema…calamine lotion untuk sapu ruam…pampers 4 keping….alamak..terlupa pulak masukkan botol…basuh botol jap…ok settle…

Ternampak pulak beg pergi kerja…emm..besok nak pakai beg Polo coklat lah, asyik-asyik pakai beg hitam ni je…salin jap barang ke beg coklat…ceck sumua 6 poket beg, takut la tertinggal apa-apa..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti…hishhh sempit la beg ni…hangin je…nak kena beli beg baru ni…rasanya 25 hb ni Sogo sale nih…mana flyers tadi ek…ha ni dia..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle…

Tetiba dengar suara papa…’..U buat apa lagi tu..tadi kata nak tido..’….’..yelah nak tido la ni..nak semayang jap…’

Masuk toilet..buat apa-apa yang patut…cuci muka dulu..2 jenis pulak tu…adoi..gosok gigi…semayang…pakai toner…pakai treatment cream…nak lawa and maintain punya pasal lah ni…
Nanti orang kata muda lagi tapi dah macam anak 7 pulak…huhuhuhu…

Bukak almari…emmm…pakai baju hijau ni lah besok…gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni…kat bilik belakang…
La, kenapa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh …pergi dapur, basuh, sambung gosok baju…gantung elok-elok…kemaskan baju gantung-gantung…masukkan seluar papa yang dah kotor ke dalam tempat kotor…ok settle..

Dengar suara papa lagi…’..I dah ngantuk ni..’..dalam pada nak masuk ke bilik…owh…pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram…ok, siram jap…check jap pintu ni…sah tak kunci lagi…grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang-senang je perompak masuk rompak rumah aku…bukak lampu luar..

Ni mainan ni sepah-sepah…masukkan la dalam bakul mainan budak ni…banyaknya…sampai bawah meja makan pun ade…adoi….ok dah …

Ok dah boleh baring…adoi sakitnya pinggang…cium si comel ni kejap…selimutkan dia…la..napa basah ni…emm, tukar la pampers ni…tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la…nanti pergi Sogo 25 hb ni beli la sekali…Ok sayang tido k…kalau boleh jangan la bangun tengah malam ni eh..tido sampai pagi k…gud nite..sweet dreams…

Aaahh…sedapnya dapat baring…mana pulak lotion sapu kurus aku nih…ha, ni dia…sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm…setkan program kerja besok…pg kul 9.30 ada meeting..
Ahh…boring…panas pulak lotion nih..dah la…emm..sedapnya lelapkan mata…Ya Allah…terima kasih untuk rezekiMU hari ini,…mohon keberkatan dari Mu Tuhan…papa pun bangun tutup tv…’…I dah ngantuk sangat ni…nak tido lah…citer pun tak best malam ni, bola pun takde…’…selang seminit …dengar suara papa berkeruh…dah agak dah….

So?….apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?…SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT….tu yang tak boleh nak mati cepat tu…

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah…setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri…

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini….hormat dah hargailah mereka…emak, isteri, dan kawan-kawan atas keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari…

 

SELAMAT HARI WANITA

 

Caucincau!

9 ulasan:

Nadiah Sidek berkata...

hee..best la entry akak ni. perempuan mcm tu la kan :)

~dARlee zURiS~ berkata...

beruntunglah jadi wanita :)
selamat hari wanita kak!

♥MAMASYAZA♥ berkata...

yup kalo diikutkan tu, mmg byk keja, sambil buat keja tu dok pikiaq dah sat g nak buat apa. tdo je la masa utk berehat. happy womens day

MummyEcha berkata...

Selamat hari Wanita :)n3 yang menarik..pengorbanan seorang wanita

=sz= berkata...

ahahaaaa..
saya nak kidnap entri ni boleh tak pn SSL?

ari tu baru sembang ngan pak encik nya pasal ni la... nak email kat dia suh baca..kekeke

Ummi Aisyah || Cik Yah berkata...

pompuan..kejenya tak pernah habis..dah tido pon boleh bangun balik kalau teringat pape keje yang blom beres..kagum kan!

So Shy Lady berkata...

Nad, Zuris, Mamashaza, Mummyecha, =sz=, cik yah : smemangnya kita teramat istimewa. Mana ada lelaki yg mampu buat, kan

slamat hari wanita semua!

;D

Asrul "iLham" Sany berkata...

aweks2 sgt2 hebat...

;D

So Shy Lady berkata...

Asrul: ecece....awek je?
;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...