Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Rabu, Mac 09, 2011

Do You Love Me…?

Pada suatu petang…..

Dengan suara manja sambil rambut mengerbang ke belakang diiringi lagu puaka Pulangkan maka bertanyalah si isteri kepada si suami….

Abang, do you love meeeee….?

Si suami tidak segera menjawab. Direnungnya sekeping kertas di hadapan. Lama dia berkeadaan begitu.

Suspen…..

Si isteri mulai kebingungan. Alahai apasal susah sangat nak jawab nih?  Namun dia cuba bersikap tenang.

Abang, answer me seriously. Do you love meeeee…..?

Dahi si suami tiba-tiba berkerut.  Hai, entah apalah pulak yang difikirkan. Drama king sungguh.

Ni mesti saje nak buat terkejut tergempar terhadap jantung isteri dia nih gamaknya.

Sekali lagi si isteri mengajukan soalan yang sama.

Come on..bang, do you love meeeee….? Be honest..

Cepat la jawabbbbb! Haisyhhh!!

Setelah beberapa detik berlalu, si suami akhirnya memberi respon.

Geleng kepala.

What?! You don’t love meeee….?! Serious ke ni, bang?!

Are you sure?

Dia angguk saja.

Si isteri benar-benar pasrah.

Okay, okay if you don’t love mee, how about…………

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

bihun?

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Hah, molek jugak tu…dah lama tak makan bihun. Order bihun sup je lah!

Putus si suami akhirnya.

Hisyhhhh…..laki aku ni susahnya nak decide. Lima enam kali belek menu tapi masih tak tahu nak makan apa. Puas kita suggest, semua tak memenuhi kehendak seleranya.

Sabar je la I tahan kebuloq dengan muka vogue nih.

Dan yang paling kesian sekali lihat muka bosan si waiter. Lama tau dia tunggu nak catat order. Sabar je la, kan!

Eh, eh itu bukan waiter la.  Apalah I ni….. Itu tuan punya gerai merangkap tukang masak merangkap cashier. Perasan diva la pulak eh padahal cuma makan kat medan selera aje….. hihihi.

 

141120101045 

141120101046

Inilah bihun sup yang diorder oleh si suami dan anak-anak …. best sebab banyak mushroom

 

Hahaha……ni sebenarnya cerita hujung minggu lepas tapi sorry lah ye lambat sikit saya karang sebab malas + tak ada ide.

Sebenarnya petang Ahad lalu kitaorang plan tak nak keluar pergi mana-mana pun, nak lepak kat rumah aje  tapi my daughter si Nyanyah bagitau ada 2 orang kawan dia sambut birthday minggu ni. Oleh sebab itulah, maka kenalah jugak keluar JJCH - jalan-jalan cari hadiah. Dan macam biasa kalau dah keluar tu memang tak sah kalau tak JJCM  jugak.

 

141120101043

Saya order nasi goreng kerabu 

 

OK jom layan wajah-wajah model tetap sebelum mentekedarah.

 

   141120101036  141120101033  141120101031

Hahaha….masing-masing menunggu ketibaan bihun sup dengan sopan-santun dan penuh kesabaran

 

Setelah selesai mengisi perut, kami pun bergeraklah ke tempat  sebenar yang hendak dituju. Kalau nak cari hadiah untuk budak-budak biasanya kitaorang shopping kat siniiii….. Apa? ToyRus?! Tak lah….

 

141120101054 

141120101057 

141120101059

Kat kedai RM2 je…hihi. Weh, kami ni golongan marhaen lah!  Apakah definisi marhaen? Marhaen itu ialah rakyat biasa yang hidup dalam kesederhanaan.... Ah, forget about that. Bukan isu ini yang hendak dibincangkan! Annoyed

 

201120101080

Si Adik merengek nak handphone Barbie walaupun kat rumah dah ada satu….alahai, kadang-kadang dalam situasi tertentu golongan marhaen juga terpaksa membazir!

 

Nah, dah dapat dah hadiah idaman hati. Frame gambar.

Lepas tu kitaorang pun pulanglah ke pangkal jalan ke rumah.

Dalam perjalanan balik, Along sempat tanya……..

Berapa harga  1 frame tu, bu?

RM13.90. Nape?

Haisyh, penipu…kata kedai RM2!!

Hahaha….malas nak jawab!  Smile with tongue out

 

141120101061-001

Ok la kannn…

 

THE END

 

 

Caucincau!

36 ulasan:

cik dah ganu kiter berkata...

citer atas tu mmg kelakar
igtkan mee ape..kih..kih

makdara TERdiva berkata...

betul pe yg anak tu jawab..kata kedai 2 ringgit.. :D

give me 10 lah!

So Shy Lady berkata...

cik dah ganu kiter: saje nk bg cik dah kkejut!
ngeh3x


makdara TERdiva: hahaha..mmang t.relevan nm kedai tu ;D

Dinas Aldi berkata...

I oso love bihuuuuuuuuuuuun, kehkehkeh!

yalah bukan senang nak beli 2 sekali hadiah untuk kawan, pi kedai 2 ringgit sudahla.

tapi camana pulak jadi RM13.90 tu. betoi kata Along, penipuuuuu!

Kabutar Diesel berkata...

hahaha kedai 2 ringgit memang mcm tu xsemua 2 rm..bila nak bayaq baru tahu adeiii

So Shy Lady berkata...

Dinas Aldi: bihun better than mee coz mee ada boric acid! betul tak, kak?

itu la... budak pon confuse. camno tuuu? ;P


KD: heheh macam2 bisnes strategy diorangkan. Memang mcm tu...dah la t.letak tanda hg. tapi frame tu kiter dah tanya dulu hgnye b4 bli... mmg dah agak hgnya lbih rm2 coz saiz besar


;D

Hanis Azla berkata...

itu yg klu masuk kedai 2 ringgit pun masih kena tanya harga sbb ada yg harganya bukan 2 ringgit kan.. he..he..

en.asben kita pun gitu juga.. berjam belek menu tp order yg biasa2 aje.. kita pula yg segan dgn waiter tu.. Iyelah, sian dia diri lama2 dok tunggu kan..

eMMe berkata...

saya tgk meehun sup tu sedap! n menarik
alamak! terbit lak rasa lapar....

Hanis MY berkata...

ahaha lawak la sweet sgt akak hubby n anak2...suka2

AngahSayang2314 berkata...

ohh bihun sup rindu tul nak makan....

4llow sini dulu

Umie berkata...

haha...intro entry sungguh dramatik... salam kenal kembali..;-)

gadisBunga berkata...

cesh. tgh tgk menu rupanya. hahaha~

~ yus ~ berkata...

nasi goreng kerabu tu buat saya terliur...

thanks follow kita, follow u back...:)

Adzriel AB berkata...

makan kat gerai biasa pun lagi sedap. nampak menyelerakan dan isinya banyak. sukaaaa sgt bihun sup.

qaseh johanna berkata...

cit..kene tipu setepet....!!

So Shy Lady berkata...

Hanis Azla: tu la pasal...kena tukar nm kdai tuuu....;)

sama spesies la diorang hahaha

eMMe: nak nak yg nmpak pns brasap tu kan..slurppp! ;D


Hanis MY: not s sweet s both f u! hehehe

Angahsayang: tengkiu folo kita ;)) bihun sup best best!


umie: salam knal ya! takde la dramatik mana heheh malu2 plak!


gadisBunga: jgn gelak lbih2 yer ;D

yus: tq folo kite! feveret saya tuuuuu!heheh :)


Adzriel AB: btul3x, bihun sup tu byk sgt...bdk2 share 3, harga pon murah. environment pun ok, angin spoi2 bhs ewah...

qaseh: kuikuikui kita lihat sape yg kena!!!

Asrul "iLham" Sany berkata...

terbaekkk laki akak dan akak skali...

hahaha

So Shy Lady berkata...

Asrul "ilham" Sany: ahaks...haisyh sipu2 akak. laki akak pon ;P

bonda dadif aka akish berkata...

walaa....mi itu npk sedap la....dann..frame itu mmg cun!!!

Eye_nee berkata...

Hahaha...gelak pulak baca n3 hang ni..bang do u lap mee....buat saspennn jerrr....

Cik Pah berkata...

salam .. nice entry pasal do u love mee tu..heheh..tak terpikir pulak yer. nnt nak cuba kat suami lah..

So Shy Lady berkata...

bonda dadif: ya, frame tu comelll.. sayang plak nk bg org hahaha


Eye_nee: heheh i lap u ;P


Cik Pah: cuba cik pah pekena, nanti crita kat kita blik ekkk ;D

azzey berkata...

Best gak bihun sup ek? Nasi goreng kerabu pon best..sume pon best ...

p/s: slm kenal ye n follow blog ni

aiDieNa berkata...

Pandai Along.. clap3x.. hehehe.. tapi frame tu cute lar.. kalau kedai biasa sure harga dia lebih dari RM13.90 tu.. hehehe

Ohh satu lagie.. rakyat marhaen sekali sekala membazir tak aper.. hihihikkk.. ;)

So Shy Lady berkata...

azzey: heheh..tgh lapar la tuuuu...;P

salam knal, tengkui ya folo ;)

AngahSayang2314 berkata...

sama2 memang terbaikkkkkk la bihun suppp tue hehehee

Yua berkata...

aha.. terkena!

bihun rupanya...

kedai RM2... selalu pergi. tp hahahaha mula2 ingtkn smua brg2 kat situ RM2, tp rerupanya.... x smua bnda murah kat citu. hu8

Piasara berkata...

"akak dah agak dah,mesti kedai 2 ringgit tu..komen anak kamu tu sama pulak mcm komen anak2 akak..apasal mahal..patutnya semua harga brg tu 2 ringgit jer..kedai ni jugak lah akak ank beranak pergi shoping hadiah utk hari guru..hehehe..jimat..
eh,mihun sup tu mmg terbaik dr ladang ler..terlioq.."

So Shy Lady berkata...

aidiena: blik rmh trus wrap, t.leh tgk lama2 nanti kang t.jadi plak nk bg org hahaha

heheh mbazir rm2


Angahsayang2314: nyum nyum nyumm slurpppp burp! alhamdulillah sdappp ;P

So Shy Lady berkata...

Yua: heheh ;P

b4 bayar kna tnya dulu rega dia...klau tak, nangis tak sudahlah jwb nye eh eh ;D


Piasara: hahaha.. guru2 rmai tuuu...kos tinggi tu... w/pun murah ada juga yg bkualiti tp kna pilih btul2 la kan..

eleh...agaknye bihun k pia msk lg sodap ;P

norh berkata...

baik2 ja eh si comel2 tu menunggu.. :)

So Shy Lady berkata...

norh: heheh...dorang tu tde la hyper sgt...snang je bw bjln ;)

sonata anak kancil berkata...

samalah kita golongan marhaen....beli pun yang biasa2 aje...pandai2 lah urus bajet,,,he3x

So Shy Lady berkata...

heheh...blanja ikut kmampuan je, kak ;D

Novelgurl berkata...

Salam..wah ! sedapnya..yummy2.lapar tgk mknn nie,..huhu

So Shy Lady berkata...

novelgurl: heheh cpat order kat kdai dikk ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...