Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Isnin, Januari 31, 2011

Maher Zain, Siapa Yang Ajar Awak BM?

 

Salam semua,

Pagi tadi dalam sibuk sibuk nak pergi sidai kain, sempat pula saya melayan nyanyian seorang selebriti yang paling banyak dicari di Google Search Engine sepanjang tahun 2010 iaitu tak lain dan tak bukan,  saudara Maher Zain.  Alahai, sedap sekali  suaranya menyanyikan lagu InsyaAllah dalam bahasa Melayu. Sebutannya sangat jelas dan langsung tiada kesilapan. Kagum akak, dik.

 

hai, hasben sape la ni….. 

 

Heheh... saja nak warwarkan  kepada anda semua walaupun saya pasti ramai yang sudah tahu... pada 25 & 26 Februari 2011 nanti, Maher Zain akan kembali ke Malaysia membuat konsert di Stadium Malawati Shah Alam bersama-sama dengan Mesut Kurtis (Macedonia),  Irfan Makki (Canada) dan Inteam (Malaysia). Wah, confirm ramai peminat-peminat hardcore dah beli tiket dan  sudah tidak sabar-sabar lagi nak tengok Maher Zain secara live, kan.

Lirik Insya Allah – Maher Zain (Versi Melayu)


Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Ulang Chorus

 

 

OKlah, jom kita layan lagu Insya Allah  malay version nih… Sebelum tu saya nak cari serviette dululah! Sob sob sob Crying face

 

Maher Zain, siapa yang ajar awak BM, heh?

 

 

Caucincau!

8 ulasan:

NadiRah berkata...

dah dengar!!!

nursalwa berkata...

akak nak blajo cara nak wat entry melekat tue kan.. bleh blaja kat sini..

http://whiteymommy.blogspot.com/2010/11/tutorial-cara-membuat-sticky-entry.html

So Shy Lady berkata...

nadirah: sedap kannnn


nursalwa: thanx salwa sharing sharing heheh

NUR berkata...

Salam ukhuwah...

First time dgr lagu Insyaallah dlm BM. Betul la, sgt jelas sebutannya.

Piasara berkata...

akak dah dengar lagu ni versi BM tu memang best lah.Tapi jgn heran sebab orang2 seni ni depa senang je hafal sbb dah kesitu minat diorang,contoh macam siti tu abih lagu cina,tamil,jepun dll bhs pun dia senang je hafal..

So Shy Lady berkata...

NUR: salam ukhwah, thanx singgah ye! tapi lagu mlayu ni part last dia takde suara harmoni bdk2 mcm lgu original

Kak Pia: pesal klau hafal lagu kjap je ingat, kan...tp klau ayat suci al quran huhuhu....saya mmbebel kt diri sndiri lah heheh

Siti Hajar Masri berkata...

saya yang ajar dia..haha~

pandaikan dia nyanyi dlm bm..

So Shy Lady berkata...

Hajar: hahaha...betul2 mnjawab soalan.
ekceli saya t.de ide nak tulis tajuk apa. Main bubuh jer kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...