Gorgeouslah UOLS...Trimas

HeartBeat

Klik ye....Trimas!

Sabtu, November 13, 2010

Muncung…..

 10112010950    

10112010949 

 meragam, mengada-ngada, merajuk

 

Tips dari my babysitter: Kalau Si Kecil buat perangai, tempekkan bedak, lipstick dan dandan rambutnya cantik-cantik. Lepas tu puji dia macam princess. Janji dia tak meragam lagi. Oh, yeah? Jom kita cuba.

 

Selepas dimake over.....

 

10112010959

 10112010961

10112010963

 10112010962

See, mood kembali ceria bahagia

 

Saya warning, jangan duk melalak sampai keluar anak tekak nanti mekap adik cair. I panggil dia Princess Dini Antasya Audria ptuihhh...ptuihhh. Apa-apalah janji dia perasan like princess.

 

10112010955

 Senyum sampai ke malam….kihkihkih!

 

Tapi kalau hari-hari merajuk camno, heh?

Jawabnya kaya-raya la tauke Safi Rania….huhuhu…

 

Today’s Lesson:

Biarkan si kecil meluahkan ketidakpuasan hatinya atau menangis sampai puas. Walaupun demikian, parents kena juga bersikap tegas. Beri reward jika anak menunjukkan sikap patuh dan sebaliknya imbangi dengan punishment jika anak menunjukkan sikap tidak mudah diatur. Meskipun harus bersikap tegas kita tetap harus menyampaikannya dengan baik. Sampaikan dengan kata-kata yang manis agar mereka mengerti dan tidak memberontak. Sebagai ibu bapa kenalah banyak bersabar, bukankah anak anugerah Allah? So, jagalah amanah Allah itu dengan sebaik-baiknya, ye So Shy Lady! Pesanan untuk diri sendiri…heheh.

 

Caucincau!

4 ulasan:

pemulihankhasklur berkata...

hehehe...merajuk nak balik kampung ye

So Shy Lady berkata...

Si manja tu memang manja teramat manja. Sabar je laaa...bab balik kg bukan stakat anak je yang merajuk, maknya pun dah muncung dah ni hubby tak dapat cuti waaaa....

pemulihankhasklur berkata...

uikkk?? tak dapat balik raya ka tak dapat balik kenduri? takpa nak buat mcm ne..hehehe..sebagai ganti pi cherating lagi le jawapnya :)

So Shy Lady berkata...

PKS: nak blik kg kena bajet cuti 1 week. klau cuma dapat cuti 3 hari smpai stakat cherating je. klau dapat cuti sehari hanya mampu smpai takat klang je la hehe...

tapi nmpak gaya cherating pun langsung takde harapan nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...